torstai 13. syyskuuta 2012

Tartu oikeaan pulloon

Ole tarkkana keittiössä, älä haaveile. Jos ajatuksesi on Barbadoksella, puolukkametsässä tai jouluaskarteluissa, voit vahingossa tarttua väärään pulloon. Siitä on seurauksensa, esimerkiksi tällaiset:


Yritin tehdä yrtti-öljykuutioita pakasteessa. Voit käydä katsomassa täältä ja täältä, mitä olisi voinut tulla, jos olisin ollut näpsäkämpi.

Annanpa vinkin: Jos aiot tehdä noita hienoja yrttikuutioita, käytä OLIIVIÖLJYÄ, älä rypsiöljyä! Minä silppusin tuskassa yrttejä ja tein jääpalamuotteihin erilaisia komboja, ja sitten lorottelin päälle öljyä... kunnes huomasin, että kädessä on ihan väärä pullo. Voi itkun litku!!! Kuka ne oli vierekkäin siihen asetellut, oliiviöljyn ja rypsiöljyn? Kysyn vaan. Yritin ihan turhaan pelastaa hairahdusta tiristämällä päälle oliiviöljyä, eihän se mitään auttanut. Muutaman päivän pakastuksen jälkeen kuutioiden päällysosa oli jämähtänyt (oliiviöljykerros), alaosa oli silkkaa mönjää.

Mutta hukkaan ei heitetä mitään! Voihan niitä mönjälusikallisia käyttää suoraan siitä muotista, ei kai ne pahan makuisia ole. Olin ajatellut laittaa kuutiot pieniin pusseihin, eri kombot eri pusseihin, mutta jos alan pussittamaan, tulee pussillinen mönjää. Ei hyvä. En pussita.

Kasvisliemeen (kylmään) säilötyt yrtit sen sijaan pakastuivat nätisti:
 Nämä laitoin pussiin, koska...
...sanonko...?

Epäonnen huipentumana näiden teossa käytetty jääpalamuotti halkesi muutamaan osaan, kun otin ensimmäisen jääpalan pois siitä tarkastellakseni kuution rakennetta.

Että näin täällä.

5 kommenttia:

 1. Voi ei! Mutta kyllä mua hiukan naurattikin tuo sun kuvailu. Voisin itse tehdä ihan saman jutun. Tosin meillä on onnkksi kaikki öljyt hyvinkin erimuotoisissa pulloissa. Mutta jos ajattelee Barbadosta, niin noinhan siinä voi käydä.

  Mutta hei, nyt sulla on hieno mahdollisuus hankkia sellaisia silikonisia jääpalamuotteja. Ne on aika kätsyjä!

  VastaaPoista
 2. Hihitytti! Anteeksi!
  Mutta lohdukkeeksi voin kertoa, että vastikään kaadoin pussista mukamas seesaminsiemeniä kakkuvuoan leivitykseksi. Sitten huomasin, että olivatkin quinoansiemeniä :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä muakin jo naurattaa tuo, Tusla ja Paula :)

  On meilläkin eri muotoiset öljypullot, ja peräti oliiviöljy lasipullossa ja rypsiöljy muovipullossa. Mutta Barbados... siinä ei paljon öljypulloja tunnustella, kun on turkoosi meri mielessä.

  Missäs ne Paulan aatokset oli, kun kvinoansiemenpussiin tarttui :) ?

  VastaaPoista
 4. Lohdutukseksi voit ihan hyvin varata Barbadoksen matkan:)

  VastaaPoista
 5. Niin voin! Siellä epäonnen kuutiot (möntit) unohtuisivat.

  VastaaPoista