keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Iloisen Joukon siiderisyrnikit ja omenasiirappi

Olen vähän täpinöissäni. Osallistun bloggariurallani ensimmäistä kertaa kilpailuun!

Hartwall on julkistanut uuden siideribrändin nimeltään Happy Joe. Ruoka- ja leivontabloggareita onkin nyt houkuteltu mukaan Onnen omenoita -kilpailuun, jossa etsitään unelmien siideribrunssiherkkua. Minä olen houkutuksille altis, joten tässä ollaan.

Kotiharmi osallistuu kilpailuun Iloisen Joukon (=Happy Joe) siiderisyrnikeillä. Koska brunssia nautiskellaan varmaan useimmin jonkinmoisessa seurueessa, voisi Kotiharmin brunssiherkku olla myös Iloisen joukon siiderisyrnikit :) Heheh, sanaleikkiä pitää aina olla, vaikka huonoakin!

Brunssiherkun tuotekehittelyä varten Hartwall on lähettänyt osallistujille tuotenäytteet, kiitos niistä.

ILOISEN JOUKON SIIDERISYRNIKIT (n. 20 kpl) + OMENASIIRAPPI

250 g maitorahkaa
3 munaa
2 rkl sokeria + puolikkaan vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl siideriä (tai omenamehua)

Laita maitorahka taikinakulhoon, lisää munat ja sekoita ne hyvin. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi veitsellä siemenet pienelle leikkuulaudalle. Ota noin teelusikallinen sokeria ja laita siementen päälle. Sekoita sokeri ja vaniljansiemenet keskenään esim. veitsellä tai pikkulusikalla hieroen. Näin vaniljansiemenet eivät jää taikinaan yhdeksi köntiksi vaan sekoittuvat paremmin. Lisää seos sekä loppusokeri ja ripaus suolaa taikinaan ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kaada lopuksi siideri (tai omenamehu) taikinaan ja pyöräytä sekaisin. Kuumenna lättypannu ja laita jokaiseen koloon rasvaa (nestemäinen margariini käy hyvin). Nosta pienellä kauhalla taikinaa koloihin ja paista molemmin puolin kauniin värisiksi. Varo paistamasta liian kuumalla pannulla.


Koska aamiaispannareiden (amerikkalaisten pannukakkujen) kera tarjoillaan vaahterasiirappia, halusin siirappia näiden syrnikkienkin kanssa. Päätin askarrella kotimaisista Nanna-omenoista omenasiirappia, joka sopikin ihanasti syrnikkien päälle. Jos teet omenasiirapin, valmista se ennen kuin teet itse syrnikit.


OMENASIIRAPPI

3 dl siideriä (tai omenatuoremehua)
2 dl sokeria
puolikas vaniljatanko
1 omena

Kaada siideri (tai omenamehu) ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kattilaan myös vaniljatanko, josta olet poistanut siemenet taikinaa varten. Keitä seosta hiljalleen poreillen. Kuori omena ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot kattilaan suunnilleen puolen tunnin kiehumisen jälkeen (kun seos on tiivistynyt jo noin puoleen alkuperäisestä määrästä) ja anna siirapin kiehua vielä 15 - 20 minuuttia. Nosta siirappi jäähtymään, kun omenakuutiot ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Poista jäähtyneestä siirapista vaniljatanko.

- - -

Minä olen tehnyt aiemmin amerikkalaisia pannukakkuja ja appelsiinisyrnikkejä, ja nämä siiderisyrnikit ovat jonkinmoinen yhdistelmä tai sovellus näistä. Hyviä kaikki kolme!

11 kommenttia:

  1. Oivaa brunssiruokaa todentotta.
    Onnea kisaan, palkinto oli ainakin mainio.

    VastaaPoista
  2. Ei voi olla totta!

    a)onko olemassa Nanna-omenoita? :)

    b) sulla on niin mun mieli. Olin ajatellut osallistua samaiseen kisaan hyvin samantyyppisellä ohjeella. Tuollainen samantapainen omenapaloja sisältävä siirappi ja amerikkalaistyyliset pannukakut jonka taikinassa olisi pekonikuutioita. Vaikka nyt vähän eroaakin sun ohjeesta, ehkä kuitenkin pitää alkaa miettiä jotakin muuta.

    Mutta siis hyvä brunssi/kisaherkku!

    VastaaPoista
  3. Ai laaav sanaleikit. Ei kyenny lukemaan reseptiä, kun ihastelin Joukon joukon sanaleikkiä.

    Mutta on reseptikin mahtis!

    VastaaPoista
  4. Mullakin oli mielessä siirappi! Nyt täytyy keksiä jotain muuta, hitsin hitsi. Mutta hyvältä näyttää sun tarjottavat :)

    VastaaPoista
  5. Höh ja pöh, minäkin olisin takuulla ollut houkutuksille altis, mutta eipä ole kilpailukutsua näkynyt eikä kuulunut. Vaan hengessä mukana täällä kisakatsomon puolella, peukut ja varpaat pystyssä! Tsemppiä kilpailuun! :)

    Nuo syrnikit vaikuttavat ihan mielettömän houkuttelevilta, tarttee varmaan kokeilla joskus. Ja sanaleikkien osalta komppaan ihan ehdottomasti Hannelea, hih! :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos teille kaikille kannustuksesta! Ensikertalainen ei ole pysyä essussaan, kun on niin intona kilpailemassa :)

    Montakohan siirappiviritelmää tuomaristo saa testattavakseen :) ?

    VastaaPoista
  7. Ai niin, Nanna-omenoita todellakin on! Ostin maanantaina syysmarkkinoilta niitä ja kerrassaan makoisia olivat.

    VastaaPoista
  8. Onnea kunniamainintasijasta kisassa :)

    VastaaPoista