torstai 25. lokakuuta 2012

Haaveissa vainko oot mun...

Voi mahdoton... ei tiennyt Makuja kotoa -blogin Heidi (kiitos haasteesta!), mimmoisen haasteen minulle heitti :) Ruokabloggareiden blogeissa kiertänyt haaste innoittaa listaamaan kahdeksan ruoka-asiaa, joita vielä joskus pitäisi tehdä. Kahdeksan! Miten olisi kahdeksantoista? Tai kahdeksankymmentä? Helposti syntyisi pitempikin lista, kun maailmassa on niin paljon ruokia, joita haluaisi joskus tehdä. Aloitetaan kuitenkin näillä, vaikka takeita siitä, että ne joskus todellakin valmistuisivat, ei ole. Ihmisellä pitää olla haaveita.


KOTIHARMIN TO COOK -LISTA

1. Tofu. Olen ravintolassa maistanut, mutta en ole kotona itse mitenkään käyttänyt tai valmistanut. Muuan Ankerias Vipusen tofuresepti kummittelee mielessä, mutta ei ole vielä päässyt toteutukseen.

2. Falafel-pyörykät. Pidän kovasti kikherneistä, ja käytän niitä salaateissa ja tietenkin hummuksessa (eli kikhernetahnassa). Falafel-pyöryköihin törmäsin ihan vastikään Heidin blogissa, ja uhosin että tällä viikolla koittaa niiden aika. Voi kun muistaisi seuraavalla kauppareissulla pysähtyä kikhernehyllyllä!

3. Häränposket. Kaikki pitkään haudutettava ja katseen voimasta mureneva houkuttelee. Häränposkea olen maistanut ravintolassa, ja toiveena olisi, että sitä olisi joskus kotikeittiössäkin tarjolla. Mars kauppahalliin ja poskia etsimään!

4. Rapujen keittäminen itse. Rapujuhlissa meillä on tarjoiltu aina pakasterapuja, mutta kyllä vain houkuttelisi joskus keitellä rapunsa itse.

5. Croissantit. Kyllä, minullakin nämän ovat listalla. Kun saan syödäkseni oikein hyvää croissantia, kuulemma hyräilen. Höps, pois se minusta. Mutta onhan se mahtavaa syödä yhtä aikaa pehmeää ja rapeaa sarvea! Miten saisi kotioloissa aikaan sellaista???

6. Avokadopasta. Sitä tekevät nykyään kaikki! Ja sitä kehuvat kaikki! Pakko tehdä.

7. Lemon curd. Se on muuten ihan paras lusikkaleipien täyte! Olisi mukava vertailla kaupan lemon curdin ja itse tehdyt tahnan makua. Olisiko sitten enää paluuta kaupan tuotteeseen...?

8. Liekittäminen. Tämmöiselle tunarille ja kömpelökaisalle liekittäminen on melkoisen kynnyksen takana. Pitää ottaa Armastus lähelle sammutuspeiton kanssa ja vuorata itsensä palamattomalla materiaalilla. Jos se sujuis sitten.

Niin monet ovat jo listojansa esitelleet, enkä keksi kenelle seuraavaksi haasteen esittäisin. Onko se kovin rikollista olla jatkamatta haastetta...?

13 kommenttia:

 1. Ei ole rikollista, tosi kiva kun teit haasteen itse! :) Omalla listallanikin olisi tarvetta vaikka kuinka monelle lisäpaikalle. Ja nyt varsinkin, kun luin tän sun listan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten listat on just siksi niin kiinnostavia, että niiden avulla muistaa monia itsellä mielessä olevia asioita: Tuota heti! Tuotakin piti tehdä! Miksen tätäkään ikinä muista? :) Niistä saa inspiraatiota!

   Poista
 2. Voin lämpimästi suositella itse tekemään lemon curdia. Paluuta kaupan tahnaan ei todellakaan ole.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se usein on, että kun kerran tekee jotain itse, ei enää kaupasta tule sitä ostettua.

   Poista
 3. Ihana lista, kaikkea ihanaa. Heti tuli kuume tehdä kaikkea tuota täälläkin. Falafeleja olen jo pitkään haaveillut myös tekeväni, liekittämiseen olen ehkä liian hannari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Falafel-ainekset ovat jo kauppalistalla :) Liekittämistä jään vielä miettimään...hui.

   Poista
 4. Liekittämistä minäkin arastelin pitkään. Siinä on oleellista, ettei pannu paina liikaa. MInulla isot, hyvät pannut ovat turkasen painavia ja liekittämiseen liittyy yleensä napakka pannullisen ravistelu. Siihen ei meinaa haba riittää. Saisikohan jostain sellaista kotikokkikuntokurssia? Erityispainotusta kuorimalihasten ja pannunravistelutekniikan kehittämiseen? Menisin! (no enkä menisi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka pikkujouluissa otetaan heti alkuun kotikokin punttitreeni :) ? Tuo painavan pannun ongelma taitaa olla täälläkin.

   Poista
  2. Siellä voisi käyttää puntteina niitä siideritölkkejä, olisivat kunnolla ravistettujakin sitten, kun jano yllättää?

   Poista
 5. Pitäskö sitä keksiä pikkujouluihin jotain liekitettävää?-) Ainakin yksi tuleen liittyvä numero taitaakin olla jo tulossa ;)

  Kauppahallin Pekka tosiaankin trokaa poskia, joskin menee muutama päivä toimituksessa. Stokkan pakasteosastolta taas kannattaa koittaa bongata vasikanposkia, joskus niitä sieltä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton, nyt alkoi jännittää pikkujoulut! Minä sytytän kynttilöitä, muut hoitakoot toiset tulihommat :)

   Ja kiitos vasikanposkivinkistä, pitää tiirailla tarkasti pakastelootia.

   Poista
 6. Hups. Jätin juuri blogissani samaisen haasteen sinulle..mutta nyt vasta huomasin, että täällähän lista jo olikin!

  VastaaPoista