torstai 4. lokakuuta 2012

Suipot ja suppilot

Kun menee kauppaan vailla ajatustakaan siitä, mitä laittaisi ruuasta, voi innoitusta saada milloin mistäkin. Esimerkiksi kotimaisista(!) suippopaprikoista. Sitten kun yhtäkkiä katse osuu suppilovahveroihin, ja alkaa tehdä mieli myös niitä, niin pian jo huomaa miettivänsä, miten nämä kaksi voi yhdistää. Niin syntyivät suppilovahverotäytteiset suippopaprikat.


SUPPILOVAHVEROTÄYTTEISET SUIPPOPAPRIKAT

2 suippopaprikaa
n. 200 g suppilovahveroita
1 sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
pari desiä porkkanaraastetta (karkeaa)
1 iso tomaatti
pari reilua ruokalusikallista kermaa (tai jotain kermatuotetta)
vähän parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
timjamia
salviaa

päälle (vuohen)juustoa ja pinjansiemeniä

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta porkkana tai kaksi. Putsaa sienet ja paahda niitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kaikki sienistä muodostuva neste on haihtunut. Lisää pannulle sitten öljyä sekä sipulit ja porkkanaraaste. Paista hetken aikaa ja lisää kuutioitu tomaatti sekä loraus kermaa. Raasta sekaan parmesaanijuustoa ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Halkaise suippopaprikat pituussuunnassa ja nosta ne uunivuokaan. Lusikoi täyte paprikanpuolikkaisiin ja laita vuoka uuniin 225 asteeseen foliolla peitettynä noin puoleksi tunniksi tai kunnes paprikat ovat melkein pehmenneet. Päälle sopii vuohenjuusto (meillä oli jämät eiliseltä), mutta voit raastaa päälle myös jotain muuta juustoa. Pinnalle voi ripotella myös pinjansiemeniä. Laita paistos juuston lisäämisen jälkeen vielä hetkeksi uuniin grillivastusten alle.


- - -

Muistithan, että tänään on kansallinen korvapuustipäivä? Minä en muistanut, mutta onneksi Kauhaa ja rakkautta muistutti asiasta! Samoilla uuninlämpimillä suippojen kanssa tuli korvapuusteja.


- - -

Ja vielä yksi asia: Tein yhtenä päivänä kiisseliä, joka oli ihan silkkiä ja samettia suussa. Se oli ihan peruskiisseli muuten, mutta sokeriksi laitoin ruokokidesokeria. Marjoina oli vadelmaa, mustikkaa ja mansikkaa. Laitoin kattilaan marjoja ja vettä, kiehautin ne ja lisäsin sokerin. Kun sokeri oli sulanut, lisäsin kiehuvan kuumaan kiisseliin veteen liotetut perunajauhot (pottujauhopaketin kyljestä voi katsoa, paljonko mihinkin nestemäärään niitä laitetaan). Samalla sekoitin hyvin. Sitten nostin kattilan takaisin levylle, ripautin pari murua suolaa sekaan (äidin ja mummun vinkki) ja odotin, että pari kuplaa pulpahti pintaan. Valmista tuli! Ja ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti