Hiukan askartelua vaativaahan arancinien teko oli, mutta vaivan arvoista. Pinta oli mukavan rapsakka, ja sisus pehmoinen. Ja maku hyvä, kuten ruusukaalirisotossa jo eilen. Tällainen oli Kotiharmin kombinaatio:
ARANCINI eli RIISIPALLOT (LOHITÄYTTEISET)
4-5 dl eilispäivän risottoa
1/2 dl parmesaania
1 kananmuna
ripaus suolaa
palanen paistettua lohta
kananmuna
korppujauhoja
öljyä
Sekoita risottoon juustoraastetta ja kananmuna, mausta suolaripauksella. Riko kananmuna kulhoon ja kaada toiseen astiaan korppujauhoja leivittämistä varten. Ota noin ruokalusikallinen risottoa kämmeneen (joka kannattaa tarttumisen estämiseksi kastella kylmällä vedellä) ja laita pieni lohipalanen päälle. Muotoile riisikasa palloksi lohen ympärille. Kääntele palloa varovasti kananmunassa ja nosta se sitten korppujauhoastiaan. Pyöritä palloa varovasti korppujauhoissa niin, että niitä tulee joka puolelle. Kuumenna kattilassa öljyä (sen verran, että pallerot juuri peittyvät) ja paista riisipallerot joka puolelta kauniin ruskeiksi.
Meillä kun vietettiin jämäruokailtaa, niin lisukkeet olivat niukat, mutta maukkaat: tomaattisalaattia (tomaattikuutioita, balsamicoa, hunajaa, suolaa, avokadoöljyä, tuoretta basilikaa, valkosipulia).
- - -
Etualalla chilinpuikelo. |
Voi arvaa, olinko ajatellut tehdä perjantaina risottoa (viimeksi tein pari vuotta sitten) ja ostin vielä viikonlopuksi ruusukaaleja ;) Tosin en ollut ajatellut yhdistää niitä vaan tehdä kahta eri ruokaa. Mut noita arancineja oon halunnu maistaa jo pitkään!
VastaaPoistaJa taas :) Samat vinkeet! Tee reilusti risottoa, niin saat seuraavana päivänä tehdä palleroita.
PoistaTämä pitää laittaa muistiin ensivuotista Italia-sessiota ajatellen!
VastaaPoistaSulla ehtii tulla piiiiiiitkä lista italiaruokia, kun alat hyvissä ajoin keräilemään vinkkejä. Laita riisipallot muistiin, olivat hyviä ja kivoja!
Poista