Söin liikaa, sillä se oli ihanaa. Olisin halunnut ylensyödä lisää, sillä se oli ihanaa. Vaarallinen ruoka :)
Kuuluisa Alexander Gullichsenin resepti löytyy alkuperäisessä asussaan Chicling-blogista, mutta jokainen itseään arvostava lehti ja ruokaliite on tietysti julkaissut reseptin jo omissa ympyröissään. Minäkin laitan sen tähän, niin ei tarvitse avokadopastan himossa välttämättä suhailla netissä sitä etsimässä.
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä (minulla meni ehkä 1/2 - 1 dl)
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinojuustoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko hienoksi silpuksi valkosipuli ja chili (josta olet poistanut siemenet), ja laita ne kulhoon. Purista limen mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola (suolaa saa olla aika reilusti, maistele välillä), pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste, ja sekoita hyvin.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä ja valuta pasta sitten lävikössä. Kaada osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen sekaan.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Valokuvaukseen ei riittänyt paukkuja: Nälkä kurni äänekkäästi, kädet tärisivät nälästä ja pasta jäähtyi. Vaikkei kuvia olisi ollenkaan, uskokaa te jotka ette ole vielä kokeilleet, tämä on hyvää!
Aamen.
VastaaPoistaKaksi kertaa olen tehnyt ja kirjaimellisesti nuollut lautasen. Kaksi kertaa olen tullut myös tyjin käsin avokadokaupasta kotiin. Aion istuttaa avokadopuun. Vapise tropiikki!
Tulen teille sitten avokado-ostoksille. Pidä asialliset hinnat avokadoilla!
PoistaMinun on nyt aika voittaa ennakkoluuloni, tämä menee niin kokeiluun, vaikka olen suhtautunut viileästi lämpimään avokadoon...
VastaaPoistaMinäkin äimistelin aluksi avokadon ja kuuman pastan liittoa, mutta onneksi voitin ennakkoluuloni ja tein tätä. Ei ollut kummallista, oli ihanaa.
PoistaNo sun kuvat ovat kyllä reilusti informatiivisempia kuin minun. Meillä kuviin päätyi vain tyhjä pastakulho. Että jos syön pastaa, niin mieluusti sitten hyvää eli vaikka tätä.
VastaaPoistaMua hymyilytti yksi päivä bussissa lukiessani Suomen Kuvalehteä (miten keski-ikäsitä!), sielläkin keekoili avokadospagetin resepti... :)
Tyhjä kulho on sekin informatiivinen tavallaan, että maistui! Nykyään taitaa olla jo helpompi luetella lehdet, jotka eivät ole reseptiä julkaisseet.
PoistaMinä ajattelin tehdä tätä perjantaina! Pakkohan se on itsekin testata kun kaikki muutkin :)
VastaaPoistaNo niin, varaudu hyviin makuihin :)
PoistaAvokadopasta on ihanaa! en olisi ikinä osannut yhdistää avokadoa ja pastaa, mutta kombo toimii todella hyvin :)
VastaaPoistaNo juu, yhdistelmä on kieltämättä erikoinen ensikuulemalta :) Mutta sitten lopulta ihan käsittämättömän toimiva!
Poista