tiistai 30. lokakuuta 2012

Hittipastan äärellä

Nyt se on tehty - avokadopasta.

Söin liikaa, sillä se oli ihanaa. Olisin halunnut ylensyödä lisää, sillä se oli ihanaa. Vaarallinen ruoka :)

Kuuluisa Alexander Gullichsenin resepti löytyy alkuperäisessä asussaan Chicling-blogista, mutta jokainen itseään arvostava lehti ja ruokaliite on tietysti julkaissut reseptin jo omissa ympyröissään. Minäkin laitan sen tähän, niin ei tarvitse avokadopastan himossa välttämättä suhailla netissä sitä etsimässä.


AVOKADOPASTA (neljälle)

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­me
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
loraus olii­vi­öl­jyä (minulla meni ehkä 1/2 - 1 dl)
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­nojuustoa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko hienoksi silpuksi valko­si­pu­li ja chi­li (josta olet poistanut siemenet), ja lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­n me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avulla kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la (suolaa saa olla aika reilusti, maistele välillä), pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te, ja sekoita hyvin.

Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä. Ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä ja va­lu­ta pas­ta sitten lä­vi­kös­sä. Kaada osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyörittele spa­get­ti kas­tik­keen sekaan.

Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa heti.

Valokuvaukseen ei riittänyt paukkuja: Nälkä kurni äänekkäästi, kädet tärisivät nälästä ja pasta jäähtyi. Vaikkei kuvia olisi ollenkaan, uskokaa te jotka ette ole vielä kokeilleet, tämä on hyvää!

10 kommenttia:

 1. Aamen.
  Kaksi kertaa olen tehnyt ja kirjaimellisesti nuollut lautasen. Kaksi kertaa olen tullut myös tyjin käsin avokadokaupasta kotiin. Aion istuttaa avokadopuun. Vapise tropiikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen teille sitten avokado-ostoksille. Pidä asialliset hinnat avokadoilla!

   Poista
 2. Minun on nyt aika voittaa ennakkoluuloni, tämä menee niin kokeiluun, vaikka olen suhtautunut viileästi lämpimään avokadoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin äimistelin aluksi avokadon ja kuuman pastan liittoa, mutta onneksi voitin ennakkoluuloni ja tein tätä. Ei ollut kummallista, oli ihanaa.

   Poista
 3. No sun kuvat ovat kyllä reilusti informatiivisempia kuin minun. Meillä kuviin päätyi vain tyhjä pastakulho. Että jos syön pastaa, niin mieluusti sitten hyvää eli vaikka tätä.

  Mua hymyilytti yksi päivä bussissa lukiessani Suomen Kuvalehteä (miten keski-ikäsitä!), sielläkin keekoili avokadospagetin resepti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjä kulho on sekin informatiivinen tavallaan, että maistui! Nykyään taitaa olla jo helpompi luetella lehdet, jotka eivät ole reseptiä julkaisseet.

   Poista
 4. Minä ajattelin tehdä tätä perjantaina! Pakkohan se on itsekin testata kun kaikki muutkin :)

  VastaaPoista
 5. Avokadopasta on ihanaa! en olisi ikinä osannut yhdistää avokadoa ja pastaa, mutta kombo toimii todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, yhdistelmä on kieltämättä erikoinen ensikuulemalta :) Mutta sitten lopulta ihan käsittämättömän toimiva!

   Poista