Hayley's cuisine -blogissa törmäsin ensi kerran herkullisen näköiseen appelsiini-unikonsiemenkakkuun. Kun sitten Inkiväärinhillon Luumukka esitteli ihanan näköistä kaakkua blogissaan, päätin minäkin vihdoin kaivella unikonsiemenet kaapista ja laittaa uunin päälle. Kannatti! Kakusta tuli mehevä ja maukas, eikä se kaivannut edes kermavaahtokuorrutetta, kuten Hayley oli tehnyt, eikä kastiketta, jota Luumukalla oli. Tein alla olevan määrän taikinaa, ja sitä riitti yhden tähtikakkuvuoan (pieni) lisäksi myös muutamaksi muffiniksi.
APPELSIINI-UNIKONSIEMENKAKKU
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
3 rkl unikonsiemeniä
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl (oliivi)öljyä
250 g maitorahkaa
Mittaa kulhoon sokeri, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Sekoita
hyvin, ja lisää vehnäjauhot. Sekoita. Lisää kuivien
aineiden joukkoon appelsiininkuoriraaste, munat, maito ja öljy ja
sekoita esim. vispilällä huolellisesti sekaisin. Lisää lopuksi maitorahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina haluamaasi vuokaan (minä voitelin tähtivuoan ja ripottelin reunoille vähän jauhoja). Paista kakkua
180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia uunin alatasolla.
Onpa kaunis kakku ja kuva! Mistä olet tuollaisen tähtivuoan löytänyt?
VastaaPoistaKiitos! Tuolla vuoalla tulee kakusta kuin kakusta hieno. Vaan mistä sen ostin... hmmm... en kyllä muista. Saattaa olla Stockmannilta, tai sitten ei. Vuoka on ollut meillä jo vuosia.
VastaaPoistaTätä taidankin kokeilla, minulla on mummoiluvaihe nyt päällä ja kaikki kuivakakut kiehtoo - varsinkin tällaiset jotka eivät oikeasti ole edes kuivia vaan todella mehukkaita ja maukkaita. Unikonsiemenet <3
VastaaPoistaMummoilu eli kaakut ja leeta on mukavaa :) Unikonsiemeniä tulee käytettyä harvoin. Aina aion laittaa leipätaikinaan tai sämpylöiden päälle, mutta syömävaiheessa huomaan että hups unohtui.
PoistaTosi nätti tuommoisessa vuoassa paistaen! Nam. :)
VastaaPoistaKiitos, minustakin tuo kakkuvuoka on hurmaava! Ja kakku itsessään... ah, ihana.
Poista