sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kastike vai drinkki?

 

Jos tykkää sinapista juomassaan, niin mikäpä ettei tämä drinkistäkin kävisi. Olisi sitten suomalainen vastine bloody marylle :) Mutta kyllä tämä kastikkeen virkaa meillä toimitti. Minä olen maailman onnettomin kastikkeiden tekijä (lykkään ja väistelen niiden opettelemista koko ajan), ja nytkin kun piti poronfileelle löytää kastike, niin helpolla mentiin. Löysin ohjeen täältä. Vaihdoin puolukat karpaloihin, mutta käytin kuitenkin puolukkahilloa.

KYLMÄ KARPALO-PUOLUKKAKASTIKE PORONFILEELLE

1 dl karpaloita
1/2 dl puolukkahilloa
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 tl sinappia (laitoin Aura-sinappia, ensi kerralla kokeilen Dijonia)
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
1 cl kirkasta viinaa

Surauta soseeksi kaikki muut ainekset paitsi viina, ja lisää se lopuksi valmiiseen kastikkeeseen (jos haluat sitä käyttää).


8 kommenttia:

 1. Sinä onneton kastikkeentekijä? NOT!
  Näyttää superhyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nohöh? Kerran jo kommentin kirjoitin, eikä mitään tullut julki. Outo. Vaan kastikeasiaa: Osaan tehdä lihakastikkeita ja tonnikalakastiketta, ja valkokastikettakin. Muut pitäis alkaa opettelemaan. Eilisen ruoka kastikkeineen oli kyllä superhyvää!

   Poista
 2. Kaunis kastike! Ja kauniisti esillä annoksessa :) Minä kävin muutama viikko sitten ostamassa kasan shottilaseja sillä silmällä, että voin kattaa niihin pieniä annoksia. Pieni on kaunista!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tunnustaudun kastikkeiden teossa melko amatööriksi, pitäisi harjoitella. Mutta usein tulee tehtyä joku nopsa kylmä kastike. Oikeat klassikot on melkein vielä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikoista olen hollandaisea tehnyt, vaihtelevalla menestyksellä. Monta on tekemättä. Mistä sen saisi, kastikeinnostuksen?

   Poista
 4. Kun löydät sen innostuksen, kerro minullekin. Sain jopa joululahjaksi viime vuonna sen klassikkokirjan aiheesta, mutta ei ole oppi tarttunut. Luulen, että sinä kyllä hiukan vähättelet, tämä kastike ainakin näyttää mahtavalta - ja jos olet saanut hollandaisenkin onnistumaan, et sinä onneton ole. Ihan vaan tiioksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron ja kuulutan takuulla täällä, jos kastikeinnostus iskee :) Tarttisin ehkä kirjan minäkin... Tämä marjakastike onnistuu muuten ihan kaikkein onnettomimmaltakin kokilta, kun surauttaa vaan kaiken sekaisin. Ei ole pelkoa pohjaan palamiseltakaan! Mutta kiitos tiiosta ja tuesta :)

   Poista