perjantai 7. toukokuuta 2021

Inkiväärilohta ja paprikatahnaa

Vapun tapaspöydässä meillä oli vanhojen tuttujen herkkujen lisäksi lohta ja paprikatahnaa. Raikasta ja hyvää! Tarjoilin suupalat lusikoista, mutta aivan hyvin tämän voisi tarjota lounaana/päivällisenä isompina lohipaloina vaikkapa riisin tai salaatin kanssa.

Ohje löytyi täältä



INKIVÄÄRILOHTA JA PAPRIKATAHNAA

 

Paprikatahna:

2 keltaista paprikaa

1 valkosipulinkynsi

0,5 - 1 dl rypsiöljyä

1 tl hunajaa

1 tl (sherry)viitietikkaa

suolaa

Aloita paprikatahnasta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko paprikat muutamaan osaan ja laita uuniin yhdessä kuorellisen valkosipulinkynnen kanssa. Pirskota vähän öljyä päälle. Paahda uunissa 15-20 minuuttia. Ei haittaa vaikka paprikat pehmenevät ja saavat väriä. Kun paprikat ovat uunissa, voit laittaa lohen marinoitumaan. Kun paprikat ovat valmiit, kuori valkosipulinkynsi ja surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tahnaksi. Suolan määrän saa säätää itselleen sopivaksi. Öljyä laitoin alle desin, koska paprikat olivat niin pehmeitä, enkä halunnut tahnasta kastikemaista.

 

400 g lohifilee (paksu pala)

0,5 dl raastettua inkivääriä

suolaa ja mustapippuria


Leikkaa lohipalat suupaloiksi tai annospaloiksi. Sekoita inkivääriraaste lohen kanssa ja jätä jääkaappiin maustumaan noin 20 minuutin ajaksi. Suolaa ja pippuroi lohi ennen paistamista. Paista lohipalat kuumalla pannulla pienessä öljymäärässä nopeasti, muutamassa minuutissa. Tarjoile paprikatahnan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti