maanantai 8. lokakuuta 2012

Pizzavinkki

Ihan parasta pizzapohjan päällä olisi itse keitelty tomaattikastike, mutta aina ei viitsi/jaksa/ennätä. Valmiit tomaattisoosit toimivat kyllä, mutta joskus voi kokeilla jotain muutakin. Minä sipaisin pikkupizzojen päälle Pirkan Välimeren tahnaa (paprika-cashewpähkinä), joka toimikin hyvin kasvistäytteen kanssa. Juustona meillä oli Ritaria, ja lopputulema oli melkoisen suolainen. Suosittelenkin käyttämään esim. tuoretta mozzarellaa, jolloin seuraava aamu muutaman pikkupizzzan syönnin jälkeen on vähemmän turvonneen naaman aamu :) Kinkkua tai muuta suolaista ei näihin pizzasiin kannata myöskään laittaa, kasvikset toimivat paremmin.


KASVISPIZZAT

pizzataikinan tein suunnilleen durumvehnäjauhopussin ohjeiden mukaan

päälle:
Välimeren tahnaa - paprika-cashew (Pirkka)
tuoretta mozzarellaa
punasipulisilppua
tuoreita herkkusieniä viipaleina
tuoretta pinaattia revittynä
aurinkokuivattuja tomaatteja purkista vähän pienittynä
artisokansydämiä purkista vähän pienittynä

Tee pizzataikina vaikkapa durumjauhopussin ohjeiden mukaan tai jotenkin näin. Anna nousta ja leivo taikina sitten pieniksi pizzoiksi. Minä tein reilun kämmenen kokoisia ohuita lättysiä.

Levitä jokaiselle pizzapohjalle noin teelusikallinen Välimeren tahnaa. Älä laita liikaa, sillä tahna on suolaista. Ripottele päälle vähän sipulisilppua, riivi vähän pinaattia ja revi mozzarellasta juustopaloja päälle. Nosta päälle vielä muutama sienisiivu, joitain tomaattimuruja ja pari palaa artisokansydäntä. Paista 225 asteessa, kunnes juusto on sulanut.

5 kommenttia:

  1. Minäkin käytin viime viikolla kyseistä tahnaa pizzassa (arkisissa pikaversioissa jääkaapintyhjennysoperaatiossa). Oli ihan hauska kokeilu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten käytitkin! En hokannut sitä siinä vaiheessa, kun itse levittelin tahnaa taikinalle :) Pinaatti pizzassa on myös oiva lisä.

      Poista
  2. omg. Vieläkö näitä olis, jos tää nyt lähtis ja soittas kohta ovikelloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, kaik män! Pyhäaamuna aamiaiseksi popsittiin pari viimeistä. Nyt just tänne, missä naputtelen, jos tulisit, niin kahvit keittäisin :)

      Poista
  3. Ja tuli muuten pinaattipizzaakin tehtyä viime viikolla (kahdesti pizzaa, heh), joten taas meidän mielet menee samoja ratoja ;)

    VastaaPoista