torstai 24. lokakuuta 2013

Harmaa syyspäivä, raikas kesäinen maku

Ei kertakaikkiaan ole nämä säät Kotiharmin mieleen. Sataa, sataa ja sataa, ja koko päivän saisi melkein ulkonakin kulkea otsalampun kanssa, kun on niin harmaata ja pimiää.

Millä saa mielen palaamaan kesään ja aurinkoon? Jäätelö tietenkin! Olen nyt vähän innostunut jäätelön tekemisestä, joten pyöräytin taas pienen satsin lomalaisten iloksi (samalla pohjalla kuin edellisenkin). Ja maku... Mitä ei saa kaupasta, sitä tehdään itse: kookos-ananas!


KOOKOS-ANANASJÄÄTELÖ

4 munankeltuaista
1 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
1,5 dl kermaa
2 dl kookosmaitoa
1 dl glukoosisiirappia
1 pieni prk ananasta (ei mehua, vain valutetut ananakset soseutettuna esim. sauvasekoittimella)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilassa. Kaada keltuais-sokeriseos ohuehkona nauhana joukkoon koko ajan vatkaten. Siivilöi seos ja lisää sitten ananassose. Sekoita ja anna jäähtyä. Laita seos kannelliseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. (Voit tehdä jäätelön myös jäätelökoneella.) Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Jäätelön kanssa sopii erinomaisesti myös kookoskinuskikastike.

6 kommenttia:

  1. Kotitekoinen jätski on niin hyvää! Mä tein viime viikonloppuna mango-passionjäätelöä, sekin oli ihanan trooppisen raikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango-passion...aah ja ooh! Siinäpä aineksia seuraavaan jäätelökokeiluumme...

      Poista
  2. En kestä noita teidän jätskejä: kookos-ananas ja mango-passion. Jätskikone on ollu ostoslistalle ikuisuuden Kitchen Aidin yleiskoneen kanssa. Kumpaakaan en ole vieläkään saanut ostettua. Onko ok, että tuotte kesän myös pikkujouluihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jätskikone olisi ostoslistalla, jos olisi keittiössä sille tilaa. Nyt ei ole, siis on tyytyminen muihin konsteihin jäätelön teossa.

      Eikö se oo Pekan jobi pitää meidät jäätelössä pippaloissa :) ?

      Poista
  3. Ihana, mä tein kerran ananasjätskiä pina colada-kakun kaveriksi, mutta ensi kerralla voisin lisätä ananasjätskiini kookosta jos ja kun en jaksa väsätä kakkua. Kiitos ideasta!

    Yritin linkittää jätskin ja pina colada -kakun, mutta koska se ei onnistunut, niin tässäpä osoite resepteihin: http://www.rantapallo.fi/keltaisessakeittiossa/2013/04/21/pina-colada-kakku-ja-ananasjatski/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipahan hyvän näköinen kakku-jäätelöpari, Martina! Kiitos vinkistä :)

      Poista