keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mämmilohi?

Ei sentään, noin radikaaleihin kokkeiluihin ei täälläkään ryhdytä. Lohen päälle laitettiin kunnon kerros oliivitahnaa, vähän samanlaista, jota olen käyttänyt kuhafileiden päällä. Lohenkin kanssa päällys toimii, siksi vinkki myös tästä blogiin. Lohipala on paljon paksumpi kuin kuhafileet ja makukin on kuhaa vahvempi, joten tahnaa saa olla lohen päällä reilu kerros.



LOHTA JA OLIIVITAHNAA

n. 600 g lohifilettä (+ suolaa ja valkopippuria)

pari kourallista kalamataoliiveja
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
mustapippuria
1 rkl kuivattua persiljaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta lohifile uunivuokaan ja ripsauta sen päälle himppunen suolaa ja valkopippuria.

Poista oliiveista kivet, jos ne ovat vielä jäljellä. Laita ne muiden ainesten kanssa kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Levitä tahna lohifileen päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

6 kommenttia:

  1. Ai kauhistus, mämmilohi ei tosiaankaan kuulosta houkuttelevalta... :-D Oliivi-lohi sen sijaan toimii varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytti niin mahtavasti mämmiltä tuo päällys, että vieraampi syöjä olisi saattanut säikkyä :D Oliivipäällys ei säikäyttänyt, vaan maistui hyvälle.

      Poista
  2. Tämä kuullostaa kyllä kokeilun arvoiselta. :) Olen itse aikoinani kokannut samankaltaista tapenadelohta. Minulla oli kyllä pikaversio, tapenade tuli purkista. http://ssiiri.wordpress.com/2013/07/18/helppo-ja-maukas-tapenadelohi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä oli hyvän näköistä lohta! Tapenade sopii hyvin lohen kumppaniksi, olipa sitten purkista tai itse valmistettua. Minä olen laittanut tapenadeen usein myös sardellia, mutta tällä kertaa jätin sen pois.

      Poista
  3. No onneksi ei sentään mämmilohta. :-D Se kuulostaisi vähän turhan eksoottiselta. :-)

    Mutta tämän ohjeen otan kokeiluun jo tulevana viikonloppuna. Mies tykkää kovasti lohesta, mutta hän haluaa lohensa "kuivana", ilman soosseja siis, ja multa ovat alkaneet ideat jo loppua. Tämä tuli siis erinomaisen hyvään saumaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivan lohen ystävälle tämä on varmasti mieluinen ruoka, siis jos tykkää oliiveista :)

      Poista