keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kasvis-couscous ja paistettua halloumia

On ruokia, joita ruokailija odottaa, ja ruokia, jotka odottavat mielellään ruokailijaa. Jälkimmäisiin kuuluu esimerkiksi kasvis-couscous, jonka maut vain paranevat odotellessa. Jos siis valmistelet illanistujaisia tai muita kökkäjäisiä, tai tiedät osan ruokailijoista ehtivän pöytään myöhemmin, on tässä sinulle ruoka. Se on tällaisena kasvisversionakin riittävän ravitsevaa ja täyttävää (ja sopii pääruuaksikin) mutta mikäpä estää paistamasta vierelle kalaa tai lihaa.


KASVIS-COUSCOUS JA PAISTETTUA HALLOUMIA

1 (punainen) paprika
1 sipuli
pätkä kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
suolaa, mustapippuria, hunajaa, oliiviöljyä

2,5 dl couscousia
2,5 dl vettä

1 pkt kikherneitä (kypsiä ja käyttövalmiita)
1/2 sitruunan mehu
n. 2-3 tl balsamiviinietikkaa
n. 5-6 rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna tai hienonnettuna
kourallinen tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. 1/2 minttua ja 1/2 basilikaa)
suolaa, mustapippuria
juoksevaa hunajaa

1 pkt halloumijuustoa

Aloita kasviksista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Siivuta porkkana ohuiksi siivuiksi, silppua sipuli rouheiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsanpätkä pieniksi suupaloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolaropsauksella, parilla rouhaisulla mustapippuria sekä pienellä lorauksella hunajaa. Sekoita ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä kasviksia uunissa puolisen tuntia.

Laita couscous tarjoilukulhoon. Keitä vesi ja kaada kiehuva vesi couscousin päälle. Sekoita vähän haarukalla ja laita kulhon päälle kelmu. Anna hautua noin 15 minuuttia (tai paketin ohjeen mukaan).

Kun couscous on kypsynyt, hämmennä sitä haarukalla ja ala lisäämään muita aineksia eli kypsät kasvikset, kikherneet sekä mausteet. Sekoita, maistele ja säädä suolaisuus ja hapokkuus (lisää sitruunamehua, jos haluat, tai hiukan hunajaa, jos haluat) oman makusi mukaiseksi.

Leikkaa halloumi siivuiksi ja nosta ne paistinpannulla. Kuumenna pannu ja anna juustoviipaleiden paistua. Ne kiehuvat ensin, ja alkavat sitten nopeasti paistua. Käännä viipaleet, kun ne ovat saaneet väriä ja paista myös toiselta puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti