perjantai 18. maaliskuuta 2022

Pannukakkua aamupalaksi?

Viikonloppu koputtelee jo ovella! Monelle meistä se tarkoittaa vähän normaalia rauhallisempia aamuja ja ehkä jotain spesiaaliaamupalaa. Jos et ole vielä tehnyt hollantilaista pannukakkua (Dutch Baby -nimelläkin tunnettua), niin nyt voisi olla hyvä viikonloppu sitä kokeilla. Sillä välin kun itse pannukakku paistuu uunissa, ehtii laittaa kahvin tippumaan tai teen hautumaan ja hoidella täyteainekset kuntoon.

Ja on muuten täyttävää pannukakkua tämä! Ei tarvitse ihan heti olla narisuttamassa jääkaapin ovea. Voi huoletta lähteä nauttimaan ihanasta kevätsäästä hangille tai pyöräteille... tai jäädä ottamaan sohvalle aamupäivätirsat.

Ohjeen löysin Hesarin nettisivulta. Muokkasin sitä vähän pienemmäksi ja paistoin yhdellä pannulla.

 

AAMUPALAPANNUKAKKU (2-3 annosta)

 

2 kananmunaa

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

hippunen suolaa

1 rkl voisulaa (tai nestemäistä margariinia)


Vatkaa kevyesti kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna taikinan muhia uunin kuumenemisen ajan.

Paista pannukakku valurautapannussa. Laita pannulle noin ruokalusikallinen voita ja nosta pannu uuniin. Kun voi on sulanut ja pannu kuumentunut, kaada pannukakkutaikina pannulle ja nosta se uuniin. Paista 225 asteessa kunnes pannukakku on kohoillut ja saanut kauniin ruskean värin. 


Pannukakun päälle minä laitoin

- 2 paistettua kananmunaa

- paistettuja makkaraviipaleita (taisi olla Katalonian Carlos -makkaraa...)

- avokadoa

- kevätsipulia

- juustoa (valitse joku itsellesi mieluisa maukas ja vahvahko juusto)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti