tiistai 11. syyskuuta 2012

Sipulinen suppilovahverokastike



Syysmarkkinoilla kun poikkesin, niin en voinut vastustaa auringossa paistattelevia sieviä suppilovahveroita. Puolet ostamastani määrästä eli puolisen litraa käytin kastikkeeseen, loput jäivät johonkin muuhun tarkoitukseen. Ehdottakaapa, mitä tekisin niistä! En ole mikään suppisasiantuntija, joten vinkit ovat tervetulleita.

Annoin Maku-lehden kastikeohjeen opastaa itseäni, mutta en tehnyt ihan samalla tavalla. Ihastuin tuohon ohjeeseen, koska siinä ohjataan paistamaan sipuleita, kunnes ne ovat "raukeita" :) Ihanasti sanottu!

SIPULINEN SUPPILOVAHVEROKASTIKE

noin puoli litraa tuoreita suppilovahveroita
vähän öljyä ja nokare voita
1-2 sipulia (silputtuna suunnilleen samanmoinen määrä kuin suppilovahverosilppua)
1 ihan pieni valkosipulinkynsi
n. 1 rkl vehnäjauhoja
n. 1/2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
vähän tuoretta basilikaa ja yksi salvianlehti
mustapippuria

Putsaa ja silppua sienet. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna paistinpannu ja heitä sienet pannuun. Sieniä paistetaan niin kauan, että niistä irtoava neste haihtuu. Lisää sitten pannulle nokare voita ja vähän öljyä sekä sipulit. Paista, kunnes sipulit pehmenevät (eli kunnes niistä tulee semmoisia raukeita). Lisää vähän vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää kerma ja vesi, sekä suolaa ja mustapippuria. Anna porista kevyesti hetken aikaa. Tarkista lopuksi suola ja lisää kastikkeeseen silputut yrtit.

- - -

Suppilovahverokastike liittyi lautasella marinoidun ja grillipannulla paistetun entrecoteen (marinadissa soijaa, hunajaa, valkosipulia, mustapippuria, timjamia, basilikaa ja oliiviöljyä) ja lyttypottujen joukkoon.

6 kommenttia:

  1. Oi suppiksia! Sienet on ihaneja. Ja tuo raukea kieltämättä mukavasti sanottu.

    VastaaPoista
  2. Suppiksia voi käyttää samaan tapaan kuin kanttarelleja. Meillä niistä tehdään risottoa, piirakkaa, munakasta, keittoa, liharuokien lisäkettä sipulin kanssa, pastakastikkeita (sipulia, valkosipulia, valkoviiniä ja kermaa), lihapatoihin... Pitäisiköhän tästä lähteä iltaulkoiluksi suppismetsään...

    VastaaPoista
  3. Ei oo ideoita, mutta täytyypä sanoa että on houkuttelevan näköinen annos! :)

    VastaaPoista
  4. Oikein pyhä kolminaisuus tuo sienikastike pihvi ja lyttypotut!

    VastaaPoista
  5. Arvasin, että Hannele tykkäät raukeista :)

    Kiitos Luimupupu! Joko hilipasit suppismetsään?

    Kiitos Milla, oli mitä syödä, ja maukasta!

    Niin oli Nanna taivaallista!

    VastaaPoista
  6. Joo, eilen tuli käytyä yhdessä vakiopaikassa, tuloksena muutama litra saalista ja kasvamaan jätettyjä pikkusuppiksia. Tuntuivat sopivat vuohenjuuston kera pastasoosiksikin, tänään voisi väsätä sadepäivän piirakan.

    VastaaPoista