torstai 20. syyskuuta 2012

Viikonlopun herkkuvinkki: katkarapucocktail

Silloin kun katkarapucocktail oli kovasti muodissa, en vielä tykännyt katkiksista. En muista myöskään koskaan tehneeni katkarapucocktailia ennen itse, ainakaan tällaisena avokadoversiona. Katkaravuista olen kyllä monet monituiset kerrat värkännyt erilaisia möhniä ja sekoituksia. Yksi suosikeista on saaristolaisleivän päällä syötävä smetana-limenmehu-limenkuoriraaste-majoneesihippu-katkarapu-yhdistelmä.

Tällaista sain aikaiseksi:

KATKARAPUCOKTAIL

180 g (isoja) kuorittuja katkarapuja sulatettuna
reilu ruokalusikallinen ranskankermaa
ruokalusikallinen majoneesia
pari tippaa - teelusikallinen chilikastiketta (omien mieltymysten ja chilikastikkeen vahvuuden mukaan)
vähän sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

1 avokado
1 tomaatti
sitruunamehua

Sekoita ranskankerma, majoneesi, chilikastike, vähän sitruunamehua sekä suola ja pippuri keskenään. Maista - jos haluat kirpakampaa, lisää sitruunamehua. Minä käytin Löyly-chilikastiketta sen verran, että siitä tuli mukavaa lämpöä. Valuta ravut ja lisää seokseen.

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori avokado. Kypsästä avokadosta kuori lähtee näppärästi ilman apuvälineitä. Kuutio avokado ja laita kulhoon, tirauta päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kuutioi tomaatti ja sekoita se avokadokuutioihin.

Kasaa annokset: nosta vuorotellen katkarapuja ja avokado-tomaattisekoitusta tarjoiluastioihin. Voit laittaa maljoihin myös revittyä salaattia. Tuorekurkkukuutiotkin sopivat annokseen.

5 kommenttia:

  1. Tää on varmasti herkkua, kun siinä on sitä lempparia avokadoakin ;) Mä teen tosi harvoin mitään katkaravuista (huomenna kylläkin ravuista sushia), joten pitäis päästä irti tästä kaavasta ja alkaa harrastaa katkarapuja.

    VastaaPoista
  2. Minun lemppareita on tässä kanssa paljon mukana, joten ihan takuulla pakko olla hyvää!

    P.s. tuo mun blogi kuva on järkyttävän iso tuolla sivussa. Anteeksi, en ole vielä keksinyt miten se mahdollisesti korjataan.

    VastaaPoista
  3. Heidi: Minä ostin kaks komeaa avokadoa viime viikolla, kun olivat niin komeita ja houkuttelevia. Saatiin siis paria avokadonamia, mikäpä sen ihanampaa.

    Ankerias: Oli tää kyllä herkkujen kokous :) Eihän tuo kuva vielä isokaan ole, Rouva Raadelmalla oli niin suuri, että peitti tekstit, ja harmikseni jouduin toistaiseks poistamaan blogin listaltani. Hänelläkin tuntui olevan ongelma kuvakoossa. Oottelemma ratkaisua asiaan.

    VastaaPoista
  4. Tämä on helppo ja täydellinen aloitus

    VastaaPoista