maanantai 1. lokakuuta 2012

Appelsiini-unikonsiemenkakku

Hayley's cuisine -blogissa törmäsin ensi kerran herkullisen näköiseen appelsiini-unikonsiemenkakkuun. Kun sitten Inkiväärinhillon Luumukka esitteli ihanan näköistä kaakkua blogissaan, päätin minäkin vihdoin kaivella unikonsiemenet kaapista ja laittaa uunin päälle. Kannatti! Kakusta tuli mehevä ja maukas, eikä se kaivannut edes kermavaahtokuorrutetta, kuten Hayley oli tehnyt, eikä kastiketta, jota Luumukalla oli. Tein alla olevan määrän taikinaa, ja sitä riitti yhden tähtikakkuvuoan (pieni) lisäksi myös muutamaksi muffiniksi.


APPELSIINI-UNIKONSIEMENKAKKU

2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
3 rkl unikonsiemeniä
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl (oliivi)öljyä
250 g maitorahkaa

Mittaa kulhoon sokeri, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Sekoita hyvin, ja lisää vehnäjauhot. Sekoita. Lisää kuivien aineiden joukkoon appelsiininkuoriraaste, munat, maito ja öljy ja sekoita esim. vispilällä huolellisesti sekaisin. Lisää lopuksi maitorahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina haluamaasi vuokaan (minä voitelin tähtivuoan ja ripottelin reunoille vähän jauhoja). Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia uunin alatasolla.

6 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku ja kuva! Mistä olet tuollaisen tähtivuoan löytänyt?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuolla vuoalla tulee kakusta kuin kakusta hieno. Vaan mistä sen ostin... hmmm... en kyllä muista. Saattaa olla Stockmannilta, tai sitten ei. Vuoka on ollut meillä jo vuosia.

    VastaaPoista
  3. Tätä taidankin kokeilla, minulla on mummoiluvaihe nyt päällä ja kaikki kuivakakut kiehtoo - varsinkin tällaiset jotka eivät oikeasti ole edes kuivia vaan todella mehukkaita ja maukkaita. Unikonsiemenet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummoilu eli kaakut ja leeta on mukavaa :) Unikonsiemeniä tulee käytettyä harvoin. Aina aion laittaa leipätaikinaan tai sämpylöiden päälle, mutta syömävaiheessa huomaan että hups unohtui.

      Poista
  4. Tosi nätti tuommoisessa vuoassa paistaen! Nam. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin tuo kakkuvuoka on hurmaava! Ja kakku itsessään... ah, ihana.

      Poista