maanantai 4. helmikuuta 2013

Sloppy Joe kalkkunasta

Sloppy Joe on kuulemma perijenkkiläinen jauhelihatäytteinen sämpylä, eikä meidän keittiössämme ole sellaista koskaan tehty. Eikä tehty nytkään ihan sellaisenaan, vaan viriteltiin tästä kalkkunaisesta ohjeesta meille suunmyötäinen versio. Kalkkunanjauhelihamössön/-kastikkeen maku oli lopulta, kaiken säätämisen jälkeen oikein hyvä, mutta leivän välissä maku jäi sittenkin vähän valjuksi. Siispä ohjeeksi annan, että mausta reilulla kädellä! Toinen ohje liittyy vaatetukseen: älä käytä syödessäsi valkoista paitaa :)


KALKKUNAINEN SLOPPY JOE ITÄMAISIN VIVAHTEIN

öljyä
1 sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
reilu teelusikallinen raastettua inkivääriä
ropsaus cayennepippuria
400 g kalkkunanjauhelihaa
suolaa
n. 1 dl paseerattua tomaattia + n. 1 tl hunajaa (voit käyttää myös ketsuppia)
2 reilua ruokalusikallista Hoi sin -kastiketta
luraus ja toinenkin Sriracha-kastiketta (ja ehkä lopuksi vielä vähän)
tuoretta persiljaa
tuoretta korianteria (tai kuivattua, jos ei tuoretta löydy)
noin puolikkaan limetin mehu

sämpylöitä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista niitä öljyssä hetki, lisää sitten jauheliha ja ruskista. Lisää jossain välissä inkiväärisilppu. Lisää suolaa, paseerattu tomaatti, hoi sin -kastike ja srirachaa. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja lisää yrtit ja limetin mehua. Tässä vaiheessa tarkista maut. Lihaseos saa olla reilusti maustettua, sillä leivän välissä maut jotenkin laimenevat. Halkaise sämpylät ja täytä ne kalkkunaseoksella.

12 kommenttia:

  1. En ollut kuullutkaan sloppy joesta ennen tätä. Täytyykin kanssa kokeilla. Kiva tämä sinun versiosi. Heti herahti vesi kielelle, kun alettiin puhumaan srirachasta ja hoisinkastikkeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joskus jossain blogissas tainnut törmätä tähän, mutta tajuntaan se iski, kun ohje seisoi lehdessä. Sriracha ja hoi sin tekivät hyvät maut!

      Poista
  2. Maistuis varmaan mullekin ;)

    Outsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin! Kaiken sen rahkan jälkeen :) Jäin miettimään, että oletko testannut kaikki markkinoilla olevat rahkamerkit? Että onko eroja :)

      Poista
  3. Höh, miten niin mautonta. Ainakin mausteet vaikuttivat olevan kohdallaan. Luin jostain, että Srirachasta on tullut oikea kirous rapakon takana, koska se on villinnyt kaikki ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se jauheliha itsessään varsinkin hyvää ja maukasta, mutta terveellinen sämpylä hävitti maut!!! Olis pitänyt tehdä vehnähöttösiä... Nyt oli leseitä ja kaurahiutaleitakin, hyh :) Ja Sriracha - villitsijä! Mun Armastus tykkää ruisleivästä srirachalla :)

      Poista
  4. Kyllä olen ja eroja on, uskomatonta kyllä :)

    Ode

    VastaaPoista
  5. Mäkään en ole koskaan tehnyt sloppyja, mutta niihin kyllä törmää usein etenkin jenkkiläisissä ohjelmissa. Täytyy, nyt tällä kertaa ihan oikeasti, ottaa asiakseen testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt testaamaan! Jos ei pyörittele sämpylöitä itse, niin tämä on oikeinkin pikaruokaa.

      Poista
  6. Tykkään tuosta Sriracha-kastikkeen määrästä ohjeessa, kokkaaminen on parhaimmillaan juuri tuota! Ja aivan epäilemättä tykkäisin koko Sloppyista, vaikuttavat kerrassa mahtavilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on niin mukava lorauttaa ja tipauttaa ja tirskauttaa! Ja sitten vielä vähän lisää! Pois on paha ottaa :) Tykkäisit joesta, varmasti!

      Poista