sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Jauhelihapihvit paprikalla ja salamilla

Armastus tilasi (=toivoi ja ehdotti) eräänä iltana ruuaksi jauhelihamureketta, mutta sai jauhelihapihvejä. Meillä ei siis läheskään aina saa sitä mitä tilaa :) Sama kai se on, missä muodossa jauhelihataikina lopulta tarjotaan, kunhan siinä on maut kohdallaan. Näissä oli. Lisämakua ja mukavaa purutuntumaa pihveihin toivat paprikakuutiot ja salami. Normiarkiruokaakin voi siis piristää uusilla mauilla helposti!


JAUHELIHAPIHVIT PAPRIKA- JA SALAMISILPULLA (6 kpl)

1/2 prk kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni pala juuriselleriä hienona raasteena
puolikas paprika ihan pieninä kuutioina
suolaa
mustapippuria
1/2 tl cayennepippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua persiljaa
400 g jauhelihaa
vajaa 1 dl salamimakkaraa pieneksi paloiteltuna (minä silppusin ohuet salamisiivut pienemmiksi)

Sekoita kermaviiliin korppujauhot ja kananmuna sekä hienonnettu sipuli, raastettu valkosipulinkynsi, juuriselleriraaste (n. 2 rkl raastetta), paprikasilppu  sekä mausteet ensin keskenään. Lisää sitten jauheliha ja salamisilppu ja muokkaa seoksesta tiivis taikina. Anna taikinan maustua ainakin vartin verran ennen pihveiksi muotoilua tai muotoile heti pihveiksi, joiden annat maustua ennen paistamista. Paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja nosta ne sitten 200-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi kypsymään.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin näitä eilen,kun kuulostivat niin hyviltä.Oikein maukkaita pihvejä tuli,saatan tehdä toistekkin.Positiivinen yllätys oli se,että taikina pysyi hyvin kasassa.Tämä on ollut minulla jonkinlainen ongelma aina silloin tällöin ja taidan seuraavan kerran tehdä lihapullat tätä ohjetta soveltaen.Eli kiitoksia hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että onnistuivat! Lihapullaidis onkin hyvä, minäpä kokkeilen kans sitä joskus tästä taikinasta.

      Poista