maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen leivosvinkki


Sitruunamarenkipiiras on usein meillä kuulunut pääsiäiseen ja ylipäänsä näin kevätauringon kirkkaisiin päiviin. Ei kokonaisen piiraankaan syömisessä mitään ongelmaa ja hankaluutta ole, mutta kahden hengen taloudessa siitä voi saada joskus yliannostuksen ellei tuhoajana ole vieraita. Piiraan voi tämän vuoksi tehdä myös yksittäisiksi leivoksiksi, joita voi näppärästi ottaa pakasteesta tarjolle kahden hengen päiväkahvihetkiin tai vaikkapa yllätysvieraita varten.

Osa päiväkahville, osa pakasteeseen!

Ideana on pakastaa piiraat ilman marenkikuorrutusta (esim. suhteessa 1 munanvalkuainen / 1/3 dl sokeria) , jonka voi sitten hetki ennen tarjoilua tehdä ja kypsentää uunissa (150 astetta, kunnes marenki on saanut hennosti väriä) tai kaasutohottimella. Kätevää, eikö totta?

6 kommenttia:

 1. Lurps, sitruunanapiirakka, marengilla tai ilman on ihan parasta. Mekin teimme eilen marengillisen version (ja söimme näköjään kaksin puolet piirakasta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lurps tosiaan, kävin blogissasi kuolaamassa teidän versionne perään!!!

   Poista
 2. Loistoidea nuo yksittäiset leivokset. Olen itse ostanut sellaisen puolikkaan kakun kokoisen kakkuvuoan, mutta on siinäkin vähän kahdelle tuhoamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on semmoinen pikkuinen kakkuvuoka, oikein kätevä sekin. Nämä yksittäiset leivokset vaan ovat niin hyviä pakastaa ja sulattaa ja syödä vaikka yksi kerrallaan suurimpaan makeanhimoonsa :)

   Poista
 3. Meillä kun on kanssa 2 henkeä yleensä syömässä, niin tällaiset jälkiruokavinkit otetaan kiitollisina vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva on kuulla, että tämä oli hyvä vinkki! Hetken nimittäin mietin, että laitanko tätä julki ollenkaan.

   Poista