perjantai 16. elokuuta 2013

Härkäpavut salaatissa

Lähikauppamme ilahdutti asiakaskuntaansa tuomalla tarjontaan kotimaisia härkäpapuja. En muistaakseni ole koskaan niitä syönyt, mutta ne ovat pyörineet mielessä, niinpä tartuimme heti tilaisuuteen. Ostimme härkäpapupalkoja vajaat 300 g, ja niistä saimme kahdelle hengelle maistiaiset lisäkesalaattiin. Samaisesta määrästä tekisi ehkä pari voileipää Sauvajyväsen ohjeella. Jos siis hankit härkäpapuja isommalle pesueelle tai eri tarkoitusta varten, osta niitä iiiiiiiiisooooo pussillinen.

Me söimme härkäpavuilla höystettyä salaattia kesäkurpitsa-halloumipihvien kanssa. Nam, mikä lounas!


HÄRKÄPAPUJA SALAATISSA

härkäpapuja
vettä + suolaa

oliiviöljyä
valkosipulia
mustapippuria

salaattia, tomaattia, kurkkua...

Riivi pavut pois paloistaan ja kiehauta niitä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois kattilasta ja jäähdytä pavut nopeasti hyvin kylmässä vedessä. Poista sitten papujen vahamainen kuoriosa. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää sinne valkosipuliviipaleita (minä laitoin kaksi valkosipulia). Anna paistua hetki ja lisää kuoritut härkäpavut. Paista sekoitellen pari minuuttia ja nosta pannu pois levyltä. Mausta mustapippurilla.

Kokoa lautasille tai tarjoiluastiaan salaatti ja nostele päälle härkäpavut. Jos pannulla on ylimääräistä öljyä, kaada se mukaan salaattiin, niin saat maukkaan kastikkeen.

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea laittaa salaattiin. Minulla vaan alkaa pavut olla jo niin isoja, että pelkiltään syötyinä alkaa tuntua vähän jauhoisilta. Mutta yhtä hyviä ne silti on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niistä tuli öljytilkkoineen ihan tosi hyvä lisä salaattiin! Lisää makua ja ruokaisuutta. Just luin sinun aamiaisestasi, hyvältä näyttivät härkäpavut sielläkin!

      Poista
  2. Meidän lähikauppaan ilmestyi nyt kanssa härkäpapuja ekaa kertaa ikinä. Pitihän niitä sitten ostaa. Kivaa syötävää ovat. Tykätään kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kivoja nuo lähikauppiaat, kun tuovat tarjolle moisia houkutuksia. Ostin taas, kun niitä kerran oli tarjolla. Kauan ei tämä onni kestäne.

      Poista