maanantai 12. elokuuta 2013

Raparperivispipuuro

Raparperi, se on hieno kasvi! Siitä voi jalostaa jos jonkinmoista makuhermoa kutkuttelevaa herkkua, vaikkapa hilloketta, täytekakkua, britatorttua tai tiramisua. Vispipuuroa tein raparperista nyt ensimmäistä kertaa ja ohjeena käytin tätä, mutta raparperia oli ehkä desi enemmän ja kanelin sijasta laitoin tuoretta minttua.


RAPARPERIVISPIPUURO

n. 5 dl raparperikuutioita
1 l vettä
1,5 dl mannaryynejä
1,5 - 2 dl sokeria (maun mukaan siis)
ripsaus suolaa
10 oksaa minttua + kymmenkunta lehteä silputtuna

Heitä raparperikuutiot ja mintunoksat kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperi on ihan pehmennyt. Nosta mintut pois keitoksesta. Vispilöi sitten joukkoon mannaryynit ja anna kiehua välillä sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää sokeria, sekoita hyvin ja makutestaa sokerin määrä. Ripsauta joukkoon myös hippunen suolaa. Jäähdytä puuro, lisää sekaan hienonnetut mintunlehdet ja vispaa se sitten marjapuuron tapaan kuohkeaksi.

Tarjoilukulhoina voi käyttää vaihtelun vuoksi vaikkapa kauniita laseja! Päälle voi ripotella minttua, tai jos tarjolla on tuoreita mansikoita, sopivat ne hyvin koristeluun. Koska raparperin kanssa olisi suotavaa nauttia myös jotain maitotuotetta, sopisi nokare kermavaahtoa puuron päälle oikein hyvin.

4 kommenttia:

  1. Kaikkea mahdollista olen raparperista varmaan tehnyt - tai no lähinnä kakkuja ja piirakoita ja taas kakkuja ja piirakoita. Lempiruokani vispipuuro ei ole edes tullut mieleen. Tämähän avaa uusia ulottuvuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No melko kauan meni mullakin, ennen kuin älysin laittaa raparperia vispipuuroon. Oivallus kannatti :) Minttu oli tähän älyhyvä lisä!

      Poista
  2. Vispipuuro on hyvää ja raparperi on hyvää. Tämän täytyy olla superia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Superia oli, tämä satsi syötiin meillä loppuun melko nopeasti! Hipsi äkkiä raparperipuskalle ja ryhdy puuronkeittäjäksi.

      Poista