maanantai 21. lokakuuta 2013

Paistetut banaanit ja kookoskinuskikastike

Mustuneiden banaanien ainoa oikea päätepiste on paistinpannu, ei biojäteastia. Paistamalla niiden vähän nuhjuinen maku paranee, ja kun kylkeen pyöräytetään pari jäätelöpalloa ja kaiken kruunaa kookoksinen kinuskikastike, niin ollaan jo melkoisen herkun äärellä.

Banaaneja meillä on paistettu ennenkin, mutta kookosmaidosta en ole aiemmin tehnyt kinuskikastiketta. Sepä olikin hurjan hyvä uusi tuttavuus! Onneksi tein kastiketta tämän ohjeen mukaisen satsin. Kahden hengen jälkiruokaan sitä oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta lopun laitoin kannelliseen purkkiin jääkaappiin muita tarpeita varten. Ai mitä muita? Noooo.... vaikkapa lättyjen päälle, jäätelön kera, vohveleiden kumppaniksi...


Aloita jälkkärin valmistus kastikkeesta.


KOOKOSKINUSKIKASTIKE

2 dl kookosmaitoa (väh. 15 % rasvaa)
0,5 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia

Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä voimakkaasti 5 - 10 minuuttia, kunnes kastike alkaa saeta hiukan. (Minun kastikkeeni oli kymmenen minuutin jälkeen vain vähän saennut, mutta hyvänmakuinen, joten otin sen pois.) Anna kastikkeen jäähtyä ainakin vähän ennen tarjoilua.


PAISTETUT BANAANIT (kahdelle)

2 banaania
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria (laitoin tummaa ruokokidesokeria)
1 tl inkiväärijauhetta
hippunen chilijauhetta
2 rkl limetin mehua

Kuori ja paloittele banaanit muutamaan osaan. Sulata voi pannulla ja lisää sinne banaanit paistumaan. Heitä sekaan myös sokeri, inkiväärijauhe ja chiliä. Paista hetki sekoitellen ja lisää limetin mehu. Parin sekoituksen jälkeen alkaa olla valmista ja voit koota annokset. Asettele banaaninpalat lautaselle, lisää jäätelöpallo tai pari ja valuta lopuksi kookoskinuskikastiketta banaanien päälle.

6 kommenttia:

  1. Mulle tota kanssa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan lentopostina! Jos ei ala näkymään, niin joudut tekemään ihan ite :)

      Poista
  2. Wau, täytyy kokeilla viim parin päivän päästä jos ei banaanit häviä pöydältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joskus ihan piilottaa banaanit, että pääsee tekemään tätä :)

      Poista
  3. Malttakaa keittää noin 20min niin se lopulta tiivistyy ihan kullanruskeaksi kinuskikastikkeeksi. Kookosmaito on siitä ihanaa että ei pala pohjaan kuten lehmän maito. Tuli aivan uskomattoman hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli kommentista ja keittoaikavinkistä! Minustakin tämä oli ihan älyttömän ihana jälkkäri :)

      Poista