lauantai 1. helmikuuta 2014

Tomaatti-papukeitto

Illan kähmässä kuvattu tomaattikeitto ei pääse oikeuksiinsa tässä postauksessa. Hyvää tuli, vaikka pahalta näyttää :) Paljon houkuttelevamman esimerkin voi nähdä täällä. Tein tämän uudemman version vähän samalla tavalla kuin aiemmankin. Kaneli, niin kummalliselta kuin kuulostaakin, sopii mielestäni pienenä ripauksena hyvin maustamaan tomaattia. Kun tomaattikeittoon lisää papuja, tulee keitosta heti reilusti ruokaisampi.



TOMAATTI-PAPUKEITTO (3-4 annosta)

2 rasiaa kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 cm:n pätkä sellerinvartta
1/2 - 1 tl chilirouhetta
ripaus cayennepippuria
kevyt ripaus kanelia
n. 2 tl (ruokokide)sokeria
n. 0,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
kourallinen basilikanlehtiä
1 prk (200-250 g) valkoisia papuja (käyttövalmiita)

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja silppua ne. Ei tarvitse olla kauhean pientä silppua, sillä sauvasekoitin hoitaa hienontamisen. Paloittele sellerinvarsi. Halkaise tomaatit. Kuumenna kattilanpohjalla vähän öljyä ja freesaa siinä sipulia ja valkosipulia hetken aikaa. Kun ne alkavat pehmetä (älä ruskista), lisää selleripalat ja tomaatinpuolikkaat. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää mausteet, vesi ja kasvisliemikuutio, ja anna keiton kiehua kevyesti poreillen vartin verran. Lisää joukkoon basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maut: lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne. Lisää pavut soseutetun keiton joukkoon ja kuumenna keittoa vielä viitisen minuuttia, jotta pavut lämpiävät.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan lämmittävältä keitolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto, varsinkin sellainen, jossa on pieni chilitujaus, lämmittää aina!

      Poista
  2. Oi, kanelia tomaattikeitossa, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin se sinne sopii, kokeile vaikka! Kannattaa kuitenkin olla hyvin varovainen määrässä, ihan pikkuinen ripaus riittää hyvin.

      Poista