keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Sitruunainen peruna-parsasalaatti

Perusperunasalaattiin saa vaihtelua lisäämällä siihen milloin mitäkin sesonkiin kuuluvaa, kuten nyt hyvin tarjolla olevaa parsaa. Tässä salaatissa on kevään makua! Kesän maun salaattiin taitavat tuoda uudet perunat. Niitä odotellessa nautitaan keväästä. Hyvää vappua!


SITRUUNAINEN PERUNA-PARSASALAATTI

Kastikeainekset:
n. 4 rkl turkkilaista jugurttia
n. 2 rkl sitruunamehua
1/2 tl hunajaa
sitruunankuoriraastetta (laita ensin vähän ja lisää, jos maku sitä vaatii)
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl yrttisilppua (esim. tuoretta lehtipersiljaa, ruohosipulia ja basilikaa; tillikin sopii, erityisesti, jos tarjoat salaatin kalan kanssa)
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa, mustapippuria

6 keitettyä kylmää perunaa (kiinteä lajike)
1 omena
1 pieni punasipuli
10 parsaa

Napsauta parsoista puumaisin pätkä pois ja keitä parsoja miedosti suolatussa vedessä noin 3-4 minuuttia. Varo ettei niistä tule lötköjä; napakka on parempaa.

Laita kastikeainekset kulhoon ja sekoita ne. Maistele ja säädä maku mieleiseksesi. Minä laitoin hiukan liikaa sitruunankuorta, joka toi makuun vähän kitkeryyttä. Sitruunat ovat erilaisia, joten aloita pienellä määrällä.

Kuori ja pilko perunat ja omena. Silppua sipuli ja raasta valkosipulinkynsi. Pilko parsat. Lisää ainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Nosta kulho jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

- - -

Sitruunaa, parsaa ja perunaa on yhdistänyt myös blogaanikollega Marja. Salaatti näyttää siltä, että se joutuu meillä kokkeiltavien listalle :)

6 kommenttia:

  1. No johan nyt! Justiin tein tuollaista ja palasin tietokoneelle kaapimaan loput sekotuskiposta, niin eiköstä 1 minuutti sitte ole Kokkeiltu!! (Oikeastaan tein 2 laatua, toisesta puuttui jugurtti, molemmista valkosipuli ja omena, hyvää tuli niinkin. Suolaa vähän lisää.) Kyllä sitruuna ja parsa sopii pottusalaattiinkin! Hyvää Vappua! mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden viikkojen kuumimmat ainekset käsittelyssä :) Sitruuna ja parsa sopivat mihin vain!

      Poista
  2. Namnam, maistuisi. Oikein iloista Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasalaatti on kestosuosikki, jonka makuja voi näppärästi vaihdella ja taas on nam nam :)

      Poista
  3. Kiva vaihtoehto perinteiselle perunasalaatille! Itse tein pekonista versiota, mutta seuraavalla kerralla teen kyllä tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltä lipoen katsoin sen pekonisen version eilen ja totesin, että ei voi olla pahaa :)

      Poista