torstai 30. huhtikuuta 2015

Omenainen täytekakku

Kevät ja kesä ovat monille kiivainta juhlasesonkia. Täytekakkuvinkkejä ovat netti ja kevään ruokalehdet pullollaan, mutta tästä saatte yhden lisää: omenaa hillona ja kompottina.

Minä tein pienenpienille 87-vuotispäiville kahden munan pikkukakun (josta söi kuusi ihmistä!), ja kirjaan tähän nyt siihen sopivan täytemäärän. Tein kakkupohjan ihan pieneen kakkuvuokaan, jonka reunoja korotin leivinpaperin avulla.


OMENATÄYTEKAKKU

2 munan täytekakkupohja


Kostutus:

1 - 1,5 dl omenakivennäisvettä (omenamehuun tehtyä)


Täyte:

0,5 - 1 dl (uuni)omenahilloa

2 omenaa
noin 1 sitruunan mehu (oman maun mukaan)
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl vettä
n. 3 rkl raakaruokosokeria (tai maun mukaan, tavallinenkin käy)

1 prk lime-valkosuklaarahkaa
3 rkl (kukkurallisia) kermavaahtoa

Aloita omenakompotista. Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat ihan pieniksi kuutioiksi (n. 5 mm kanttiinsa). Laita kuutiot kattilaan sitruunamehun, sitruunankuoriraasteen, veden ja sokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes omenakuutiot alkavat hiukan pehmetä ja neste on tiivistynyt. Älä keitä muhjuksi. Anna omenakompotin jäähtyä.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjaa omenavissyllä (pullasuti on hyvä väline, sillä kostutuksen saa tasaisesti pohjaan) ja levitä päälle omenahilloa. Levitä omenahillon päälle omenakompottia. Sekoita lime-valkosuklaarahkaan kermavaahtoa (sokeria voi laittaa, jos haluaa vielä lisää makeutta) ja nostele rahkavaahtoa kakkulevylle. Nosta toinen levy päälle ja toista täytteet, jos sinulla on kolme kakkulevyä. Kuorruta kakku haluamallasi tavalla.

* * *

Pirskahtelevan iloista vappua!

2 kommenttia: