tiistai 12. toukokuuta 2015

Mitä jos järjestäisit brunssin?


Kautta aikain on kahviteltu sukulaisten ja ystävien kesken, syöty ihania illallisia ja letkeitä lounaita. Nyyttikestiperiaatteella toteutettava brunssi (eli aamiaisen ja lounaan yhteenliittymä) on myös kovin miellyttävä tapa kokoontua yhteen mukavien juttujen ja hyvän ruuan ääreen. Kun jokainen vieras tai perhekunta tuo jotain syötävää brunssille, selviää isäntäväkikin vähemmällä stressillä, ja kaikki pääsevät maistamaan toistensa bravuureja. Win-win!

Pientä jännää brunssisuunnitelmiin voi luoda keksimällä brunssille teeman, vaikkapa rullattu ruoka. Sellainen päähänpisto tuli oululaisilla ruokabloggareilla perinteistä kevätbrunssia (jos jo toista kertaa järjestetään, niin onhan se perinne) mietittäessä.

Jos omassa päässäsi ei vilahda brunssiteemoja, niin kävisikö joku näistä:
- jokin väri
- tomaatti (tai joku muu yksittäinen aines)
- kolmio
- kerroksittainen
- pallerot
- johonkin maahan / maanosaan liittyvät ruuat
- johonkin aikakauteen liittyvät ruuat
- kuuluisan kokin reseptit

Jos miellyit rullabrunssi-ideaan, niin sopisiko pöytään esimerkiksi...

- välimerelliset munakoisorullat

- muhkea munakasrulla hyvin maustetulla jauhelihatäytteellä

- suomalaisesta silakasta valmistetut rullat

- nutella- tai suklaapatonki

- japanilaiset tai vietnamilaiset rullat

- vihersalaatti, jossa on parmankinkkuun käärittyä hunajamelonia

Rullabrunssihumussa olivat mukana Aina nälkä, Kokit ja potit, Makuja kotoa, Muista syödä välillä, Pastanjauhantaa ja Peruspöperöä-joukkio. Kuvissa on osa päivän herkkutarjonnasta. Kaikkia ruokia en ehtinyt kuvata, kun piti ehtiä syömään!

Vieläkin mieltä ilahduttaa - kiitos teille kaikille!


P.S.: Ensimmäisessä kuvassa vinkki alkumaljoiksi: ruusulimonadia (Fentimans) ja tilkkanen giniä, koristeena mintunoksa. Idea ei suinkaan ole omani, vaan olen lukenut jostain tästä yhdistelmästä - en vain muista mistä.

6 kommenttia:

 1. Suurkiitos vielä emäntä/isäntäjoukoille, oli lystiä! Tuon alkumaljaidean kopsin seuraavaan omasta almanakastani löytyvään brunssiin, ja pillit myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon alkumaljan voi yhdistää mihin tahansa tilaisuuteen. Melkein tulee mieleen keksimällä keksiä joku tilaisuus, jossa sitä voisi nauttia :)

   Poista
 2. Löytyi tosiaan vihdoinkin drinkki, jossa minullekin gini maistuu! Ja vielä överisöpössä olomuodossa. Taidankin varastaa viisukatsomoon idean tuosta!

  Kiitos emännöinnistä ja isännöinnistä, oli huisin kivaa. Ja anteeksi vielä sirpaleiden aiheuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giniä oli drinkissä niin vähän, että se on hyvä keino huijata ginistä tykkäämätönkin ginin pariin :)

   Ja elä sie huoli tyttö nuori, sirpaleet tuovat onnea!

   Poista
 3. Nam ja kiitos! Ja mitä brunssi-ideoita, ihastuin tietty tuohon tomaattiin erityisesti! Siitäpä sitten ensi vuoden teema?? Terv tomaattihullu

  VastaaPoista