perjantai 7. elokuuta 2015

Broilerkeitto kauden kasviksista

Kesän kasvikset ovat houkuttelevan ihania ja ihanan houkuttelevia niin kaupoissa kuin torillakin. Ne sopivat keitoksi sellaisenaankin, mutta nyt lisäsin joukkoon pannulla paistettua broileria. Maukkaiden kasvisten keitto ei pahemmin mausteita kaipaa. Kesän parasta kanakeittoa, olkaa hyvät!


VÄRIKÄS BROILERKEITTO
(kaikkien ainesten edessä voisi lukea "suunnilleen")

1,2 l vettä
8 pientä pottua
3 porkkanaa
1 iso lehtikaalin lehti (poista lehtiruoti)
pari kourallista tuoretta pinaattia
pala kukkakaalta
kourallinen riivittyjä herneitä
3 pientä sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 kasvis-/kanaliemikuutiota (laitoin yhden kanaliemikuution ja lusikallisen kasvisliemijauhetta)
ripaus mustapippuria
(suolaa, jos tarvitsee)
350 g broileria (+ paprikajauhetta + suolaa)

Voit käyttää keitossa valmiiksi kypsennettyä broileria tai paistaa keittoa varten esim. broilerinfileitä pannulla. Jos paistat nyt, niin aloita broilereista. Ripottele paloille suolaa ja paprikajauhetta molemmille puolille ja anna maustua sen aikaa kun valmistelet kasvikset.

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Pese perunat (kuori ne, jos tuntuu olevan siihen tarvetta). Pese / kuori porkkanat. Kuutioi perunat pienemmiksi ja siivuta/kuutioi porkkanat. Laita molemmat kiehumaan ja lisää veteen liemikuutiot / -jauheet.  Paloittele kukkakaali, suikaloi lehtikaalin lehti, pieni pinaatinlehtiä (jos ne ovat isoja). Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Riivi herneet paloistaan. Kun perunat ja porkkanat alkavat hiukan pehmetä, mutta eivät ole vielä kypsiä, lisää muut ainekset kiehumaan. Paista samalla broilereita molemmin puolin, kunnes ovat kypsiä (mutta eivät kuivia). Paloittele kypsä broilerinliha ja lisää keittoon. Mausta keitto mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti