Tein eräänä päivänä vieraskahvipöytään marenkipohjaisia leivoksia, ja koska marenki on riittoisaa, jäi pohjia vielä ylimääräisiäkin. Ne eivät olleet millänsäkään muutaman päivän säilytyksestä leivinpaperin mutkassa, ja sopivat oikein hyvin hävikkijälkiruuan pohjaksi.
Marenkipohjan päälle lusikoin mangojugurttia (soseutettua tuoretta mangoa, turkkilaista jugurttia ja ripaus tomusokeria sekä vaniljaa) ja päälle pyöräytin jäätelöpallon sitruunajäätelöpurkista. Koko komeuden päälle tuli vielä loput soseutetusta mangosta. Rapeaa, samettisen pehmeää, makeaa ja raikasta yhtä aikaa! Ja kuvassa tosi rumaa :)
Marenkipohjat tein tällä marenkiohjeella, joka on luotto-ohjeeni. Onnistuu aina ja on helppo tehdä.
MARENKI-JÄÄTELÖLEIVOKSET (4 kpl)
4 marenkipohjaa (minipavlovat)
1 pieni tuore mango
2 reilua ruokalusikallista turkkilaista jugurttia
1 tl tomusokeria
ripaus vaniljaa myllystä (tai vähän vaniljasokeria)
4 pientä palloa sitruunajäätelöä (Jymyn sitruunajätski on namnam!)
Kuori ja kuutioi mango ja soseuta se (haarukalla tai sauvasekoittimella). Ota noin puolet soseesta ja sekoita jugurtin kanssa. Lisää joukkoon sokeria ja vaniljaa.
Jaa mangojugurttitäyte marenkipohjien koloihin ja tee jokaiseen jäätelöpallo päälle. Laita päälle loput mangososeesta.
Ei ehkä kaunista, mutta ah, niin hyvää!
Marenki ja sitruuna ovat kaksi suosikkiani!
VastaaPoistaMinulle Jymyn sitruunjätski oli pienoinen pettymys. Olen ihan yyberlovena Jymyn laku-, mustikka- ja puolukkajäätelöihin, sitruunalta olisin kaivannut vähän enemmän ytyä. Maku jäi vähän maitoiseksi.
Minä tykkäsin Jymyn sitruunasta, mutta on se laku aika yliveto :)
Poista