sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Paahdettua kukkakaalta salaatissa

Kukkakaali on hyvää missä muodossa vain, eikä vähiten paahdettuna. Paahdoin kukkakaalta salaattia varten, ja piti olla tarkkana, että sitä myös jää salaattiin laitettavaksi. Pellillä jäähtyvät paahdetut kukkakaalit olivat nimittäin liian helppoa naposteltavaa salaatinteon lomassa.

Valitse salaattiin mieleisiäsi salaattilaatuja pohjaksi, lisää esimerkiksi paprikaa, tomaattia ja kurkkua, ja kruunaa salaatti paahdetulla kukkakaalilla. Minä laitoin salaattiin myös porkkanaa, auringonkukansiemeniä ja uunissa yhdessä kukkakaalien kanssa paahdettua ilmakuivattua bresaolaa (naudanpaistia). Oheen tehty kastike toimi salaatin kanssa hyvin.



KUKKAKAALISALAATTI

vihreää salaattia pohjaksi
kurkkua
tomaattia
porkkana
paprikaa
vähän auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria (kukkakaalien sekaan)
paahdettua kukkakaalta
muutama siivu ilmakuivattua kinkkua/naudanlihaa

Kastike:
2 rkl turkkilaista jugurttia
puolikkaan limetin mehu
vajaa 1 tl juoksevaa hunajaa
ripsaus suolaa ja mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Irrottele kukkakaalista suupalan kokoisia nuppusia ja laita kulhoon. Lorauta päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja levitä kukkakaalin nuput uunipellille leivinpaperin pälle. Paahda kukkakaalin nuppuja uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne saavat himppusen väriä, mutta eivät pehmene liikaa. Laita jossain vaiheessa pellille myös kinkkusiivuja ja anna niiden paahtua rapsakoiksi. Varo, etteivät pala.

Kasaa salaatti vihreän salaatin päälle. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset. Tarjoa kastike erillään tai liruttele se salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti