tiistai 13. kesäkuuta 2017

Gochujang-härkistä

Näin kuumimman (toivottavasti myös säiden puolesta) grillimakkarakauden kynnyksellä täytyy välillä myös pitäytyä ihan pelkässä kasvisruuassa. Meillä ei erikseen ja kalenteroidusti vietetä kasvisruokapäiviä, vaan ne ovat osa arkiruokarytmiä hyvin luontevasti. Härkis on kiva ja maistuva proteiininlähde kasvisaterioihin, ja tällä kertaa se maustettiin korealaisittain gocujang-chilimaustetahnalla. Työpäivän jälkeen riisin kypsyessä ehti helposti tehdä härkislisukkeen ja tarkistaa vieläpä verkosta tuoreimmat käänteet ja kommentit hallituskuvioissa (ja puoluehärdellissä).


GOCHUJANG-HÄRKIS

pari ruokalusikallista öljyä paistamiseen
1 sipuli
puolikas (suippo)paprika
kourallinen parsakaalinnuppuja
2 porkkanaa
2 cm:n pätkä inkivääriä (=reilu ruokalusikallinen silputtuna)
4 valkosipulinkynttä
reilu teelusikallinen Gochujang-chilitahnaa (tai maun mukaan)
1 pkt Härkistä
vajaa 1 dl soijakastiketta (säädä kastikkeella suolaisuus makusi mukaan)
2,5 dl vettä + 1 tl Maizenaa
1 dl sipulinvarsia (tai kevätsipulia) silputtuna

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa parsakaalin nuppuja hiukan pienemmiksi paloiksi. Suikaloi paprika. Kuori ja raasta/hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. 

Kuumenna paistinpannulla tai wokkipannulla öljyä ja paista siinä ensin sipulia, paprikaa, porkkanasiivuja ja parsakaalipaloja viitisen minuuttia (oikein reilulla lämmöllä, välillä sekoitellen). Lisää sitten joukkoon inkivääri ja valkosipuli ja paista vielä minuutti-pari (varo, etteivät pala). Vähennä lämpöä ja lisää pannulle Härkisrouhe, chilitahna ja soijakastiketta (laita ensi puolisen desiä ja lisää myöhemmin, jos haluat), ja sekoita hyvin. Sekoita veden joukkoon Maizena ja kaada pannulle muiden ainesten joukkoon. Sekoita, ja anna kiehahtaa parin minuutin ajan. Maistele ja lisää tarvittaessa vielä soijakastiketta suolaisuuden lisäämiseksi. Lisää joukkoon ihan lopuksi, juuri ennen tarjoilua, silputut  (kevät)sipulinvarret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti