En erityisemmin pidä salaatinkastikkeista. Vain harvoin vastaan tulee kastike, josta oikeasti pidän. Marinoin nyt kikherneitä (tai en tiedä, voiko marinoimiseksi sanoa sitä, että sekoittaa herneisiin sitä sun tätä) ja ajattelin niistä tulevan riittävästi kastiketta ja makua salaatitin. Toisaalta valmiiksi marinoidut fetakuutiotkin, joita lisäsin salaattiin, olisivat kyllä maustaneet sitä. En suuremmin pilkkonut salaattiaineita, mutta kurkkua sentään siivutin, enkä laittanut palana. Nopeaa, helppoa ja äärimmäisen hyvää. Niin hyvää, että meinasin kikherneiden makua tarkistaessani syödä useamman lusikallisen niitä - ennen kuin ne olivat salaattilautasella.
LOUNASSALAATTI MAUSTETUILLA KIKHERNEILLÄ
Marinoidut kikherneet:
1 pkt kypsiä kikherneitä
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
pari ruokalusikallista sitruunamehua
hiukan raastettua sitruunankuorta
ihan pieni valkosipulinkynsi raastettuna
pari ruokalusikallista yrttisilppua (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, salviaa)
ripaus mustapippuria
Sekoita muut aineet kikherneiden joukkoon ja lado maustettuja herneitä haluamasi määrä muun salaatin päälle.
Salaattia varten tarvitset lisäksi esimerkiksi
- romainesalaattia ja rucolaa
- tomaattia
- kurkkua
- (marinoituja) fetajuustokuutioita
- punasipulia / sipulinvarsia
Hah, lissabonilainen salaatti :) Siltä odotin ehkä vähän enemmän! Mutta ehkä se täytyy laittaa enemmän ravintolan (joka muutoin oli kyllä tosi hyvä) kuin kaupungin piikkiin. Eikä sillä, salaatti tomaatilla ja kurkulla on tosi hyvää!
VastaaPoistaKikhernesalaatin vois sen sijaan nimetä esim. oululaiseksi salaatiksi, sitä löytyy melko usein tästäkin keittiöstä.
Ihan hyvin voidaan nimetä kaikki kikhernesalaatit oululaiseksi salaatiksi - tai vaikka pohjoisoululaiseksi :) :)
Poista