Lihapullat tarjoiltiin suppilovahveromuhennoksen ja keitettyjen perunoiden kera.
HIRVENLIHAPULLAT (n. 16 isoa pyörykkää)
1 sipuli
1 ihan pieni valkosipulinkynsi
vajaa prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
n. 1 tl suolaa
1 tl timjamia
3 katajanmarjaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
1 kananmuna
500 g hirvenjauhelihaa
Aloita kuorimalla ja silppuamalla sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa, kunnes sipuli pehmenee, muttei ruskistu. Nosta jäähtymään.
Sekoita kulhossa kermaviili ja korppujauhot, ja lisää joukkoon mausteet. Katajanmarjat voi rouhia morttelissa tai veitsellä leikkuulaudalla. Sekoita mukaan myös sipulit ja kananmuna sekä jauheliha. Möyhi seos tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele lihapulliksi.
Voit paistaa lihapullat pannulla tai uunissa. Minä paistoin niihin ensin vähän pintaa pannulla ja nostin ne loppukypsymään uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Sinä oot niinkun minäkin, hirvipulliin ei sekoitella possunlihaa! Juuri lähetin maikkarille oman hirvipullareseptini, ohjelma tulee varmaan ulos sitten lokakuun puolenvälin.
VastaaPoistaHirvi on hirvi on hirvi :) Vaikka kyllä meillä kotona joskus sotkettiin possuakin sekaan.
PoistaTäytyy pitää simmut auki lokakuussa, jotta näkee, mimmoset pyörykät sinä olet tehnyt!
Ja se piti vielä sanomani, että ihana idea tarjota hirvilihapullat suppilovahveromuhennoksen kanssa!
VastaaPoistaIhanaa ja metsäistä! Just tein lopuista suppiksista keiton ja miten hyvältä sekin maistui...
PoistaMeilläkin tehdään hirvipullat pelkästä hirvenlihasta ;)
VastaaPoistaYritin löytää sinut/blogin instagramista, löytyykö se sieltä?
Satu, Kokkeillaan-blogi on siitä harvinainen (muinaisjäänne), että se löytyy vain täältä blogialustalta :)
PoistaHei vaan, ja otin päivä pari sitten tuttavan tuomaa hirvenlihaa pakastimesta, sulatin ja jauhoin sen jauhelihaksi ja tein jauhelihapihvejä. Olivat todella maukkaita, eikä tulisi pieneen mieleenkään laittaa mitään sianlihaa siihen. Reilusti kyllä voita, että sai liha vähän rasvaa, ja kuivatuista suppilovahveroista (edellisvuotisista) tein sille kastikkeen. Oi että oli hyvää! T. Sanni
VastaaPoistaSanni, sinulla on ollut sama kombo kuin minullakin: hirvenliha ja suppilovahverot! Ne sopivat ihan älyttömän hyvin yhteen!
Poista