Heipähei ja helou!
Olen ilmeisesti pitänyt blogin kirjoittamisesta
sapattivapaata, peräti vuoden verran. Ruokaa meillä on tehty siitä
huolimatta – kokkeiltu uusia reseptejä ja jauhettu vanhoja tuttuja.
Kuvaaminen ja blogin kirjoittaminen vain ei ole innostanut
missään määrin. Nyt kevään mittaan olen ajatellut asiaa usein,
myönteisessä hengessä! Vuosipäivän (vuosi edellisestä blogijutusta)
kunniaksi laitan nyt esille erään mainion reseptin
viikonloppukokkeilusta: pehmeät aamupalaskonssit.
Viikolla meillä syödään puuroa, usein
viikonloppuaamuinakin, mutta ainakin toisena viikonlopun aamuna tekee
usein mieli jotain spesiaalia. Tai siis jotain muuta kuin puuroa. Joskus
teemme englantilaisen aamiaisen, joskus on ollut aamiaisburritoja
tai uunissa kupissa paistettua pekonia ja munaa. Milloin mitäkin
puurosta poikkeavaa. Useimmiten aamiainen kääntyy melkein lounaaksi, kun
viikonloppuisin on mukava herätellä kroppa rauhassa ennen kuin ryhtyy
tankkaamaan ruokaa. Menneenä viikonloppuna söimme
aamiaisen ”pääruuaksi” avokado-kananmunavoileivät (joissa ihan
pakollinen mauste on schriracha-kastike) ja jälkkäriksi nämä skonssit.
Tein puolikkaan annoksen tästä kirjaamastani ohjeesta, ja saimme
molemmat kaksi sopivan kokoista herkkupalaa syödäksemme.
PIIMÄSKONSSIT (ohje Hesarista )
8 isoa tai 16 pientä skonssia
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (laitoin sen sijaan hyppysellisen jauhettua vaniljaa)
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
100 g kylmää voita tai margariinia
2 dl piimää
voiteluun kananmunaa
Laita ensin uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä
kuivat aiheet ja lisää joukkoon kylmä, kuutioitu voi/margariini. Nypi
rasva ja jauhoseos sormin kuivaksi murumaiseksi seokseksi. Lisää
joukkoon piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi (käytin
tässä haarukkaa, koska taikinamäärä oli niin pieni, ja se toimi hyvin).
Taikinaa ei saa vaivata.
Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä 2-3 cm
paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 5 cm leveä). Leikkaa levy
kolmionmuotoisiksi paloiksi (8 tai 16). Nosta skonssit leivinpaperin
päälle pellille ja voitele kananmunalla. Paista
skonsseja uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Me nautimme skonssit mansikkahillon ja
ranskankerman kera, mutta ohjeessa neuvottiin syömään ne hillon ja
juuston kanssa. Valitse siis itsellesi mieluisa kombo! Lisukkeista viis,
nämä skonssit kannattaa ehdottomasti nauttia lämpiminä, jolloin
ne ovat ihanan kuohkeita ja pehmeitä.
***
Hei. Kiva että päivitä blogia taas. Tämä blogi oli kauan unohduksissa kun se top100 ruokablogit-listaus ei enää päivittynyt jossain vaiheessa. Tuntuu että olen unohtanut kaikki blogit joita olen seurannut. Mutta siis kiva kun olet takaisin :)
VastaaPoista-Tanja-
Kiitos Tanja, kylläpä mieltä lämmitti tämä kommentti! Ajattelin nimittäin, että lukeekohan tätä enää kukaan, kun on ollut tauolla niin kauan :)
PoistaMinä myös olen aika ajoin käynyt katselemassa, että milloinkahan se Kokkeilun rouva taas kirjoittelee :)
VastaaPoistaMukavaa lukea näitä sinun postauksia.
-Lea-
Ai miten mukava kuulla, kiitos Lea! Tämähän suorastaan innostaa aktivoitumaan :)
Poista