torstai 28. toukokuuta 2020

Kasvistäyte tortilloille

Meinasin ensin otsikoida tämän "sikahyvä kasvistäyte tortilloille", mutta se olisi ehkä vähän vesittänyt tätä kasvisruokaideaa. Sitten kirjoitin "maukas kasvistäyte tortilloille", ja hylkyyn meni sekin. Lähtökohtaisestihan pyrin täällä tarjoamaan herkullista reseptiikkaa, enkä viitsi kaikkiin lisätä adjektiivia (ja vaikka adjektiiveja sanavarastooni melkoinen liuta kuuluukin, alkaisi jo tulla rajat vastaan kun kirjoituksia on melkein 800!).

Meillä on töissä ilmestynyt ruokalistalle kasvistortillat, ja nehän ovat olleet yllättävän hyviä! En ole niiden reseptiä tiedustellut, mutta pyrin tänään omassa keittiössä vähän samaan. Täytteen pohjana on tomaattimurska ja proteiinin virkaa toimittivat linssit ja pavut. Makuja mausteista ja kaiken tasapainotus hunajalla ja limetin mehulla - oolalaa, miten hyvää tuli!


KASVISTÄYTE TORTILLOILLE

1 prk tomaattimurskaa (sanon tämän taas: satsaa laatuun!)
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli
1 dl punaisia linssejä (kuivia)
n. 1 tl kasvisliemijauhetta
1 tl hunajaa
1 tl chipotlechilihiutaleita
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä (muutama rouhaisu)
tuoretta chiliä maun mukaan
1 tlk kidneypapuja (käyttövalmiita)
1 pieni (suippo)paprika
noin puolikkaan limetin mehu
tuoretta lehtipersiljaa (tai korianteria, jos pidät siitä)

Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon raastetut/hienonnetut valkosipulinkynnet, kevätsipulin valkoinen ja vaaleanvihreä osa siivutettuna, linssit (huuhtele ensin), kasvisliemijauhe, hunaja ja mausteet. Nosta lämpöä, jotta seos lähtee kiehumaan. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes linssit alkavat vähän pehmentyä. Lisää tämän jälkeen joukkoon silputtua tuoretta chiliä, kidneypavut (huuhtaise nekin) sekä paloiteltu paprika. Anna vielä kiehahtaa, jotta pavutkin lämpenevät. Tiristä sekaan vielä limetin mehua ja lehtipersiljasilppua (pieni kourallinen), ja tarkista maut. Lisää suolaa tarvittaessa.

Tortilloihin mukavasti passaavat tämän täytteen lisäksi esimerkiksi viipaloitu avokado ja turkkilainen jugurtti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti