tiistai 11. elokuuta 2020

Rapeat vegenyytit meksikolaisittain

Päivänä, jolloin näin Kaikki äitini reseptit -blogin ohjeen crunchwrapeista, päätin lujasti, että meidänkin taloudessa niitä vielä nähdään. Ja niinpä nähtiin! Ja syötiinkin! Ja tykättiin! (Paljon huutomerkkejä, mutta ansaitusti.)

Kyseiset nyttyrät askarrellaan kahdesta erikokoisesta tortillalätystä ja sisään ahdetuista täytteistä. Erikoiset ja erityisen kivat näistä tulee väliin laitettavien tortillasipsien ansiosta. Meidän versiossa täytteen proteiiniosuus oli kaurajauhiksesta ja mustapavuista valmistettu muhennos, josta tuli yllättävän maukasta. Yllättävää siksi, että tuo kaurajauhis oli meille ihan uusi tuttavuus, jota kokeilimme nyt ensimmäistä kertaa. Reippaasti maustettuna se toimi tässä tosi hyvin, ja koostumukseltaankin oli just passeli. Täytyy ehkä testata sitä vielä jossain muissakin ruuissa. Saa antaa vinkkiä, missä se toimii hyvin.

RAPEAT KAURAJAUHIS-MUSTAPAPUNYYTIT (CRUNCHWRAPIT), 6 kpl

1 pkt isoja tortillalättyjä (6 kpl:n paketti)

1 pkt pieniä tortillalättyjä

3 rkl öljyä

1 pss Kaurajauhista 

2 tl juustokuminaa

2 tl paprikajauhetta

1/2 tl chipotlechilirouhetta

1 tl oreganoa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 dl tomaattisalsaa (valmista tacokastiketta)

ripaus mustapippuria

tiraus limetin mehua

1 pkt mustapapuja (valmiiksi kypsennettyjä)

 

Lisäksi: (puna)sipulia, rapeaa salaattia, tomaattia,  juustodippiä (purkissa) ja juustoraastetta sekä pyöreitä tortillasipsejä


Aloita valmistamalla täytemuhennos. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää sekaan Kaurajauhis. Paista sekoitellen hetken aikaa ja lisää mausteet. Sekoittele taas ja lisää valkosipuli ja tacokastike. Kaada mustapavut siivilään ja valuttele niistä ylimääräinen neste pois. Lisää pavut pannulle ja kuumenna seos. Mausta vielä mustapippurilla ja limetin mehulla. Suolaa ei tarvinnut erikseen lisätä, koska muissa aineksissa oli sitä riittämiin. Tulisuutta voit säädellä mielesi mukaan valitsemalla itsellesi sopivan tulisuusasteen tacokastikkeelle (meillä oli medium) sekä lisäämällä chiliä.

Aloita kokoaminen. Levitä ison tortillalätyn keskelle reilu ruokalusikallinen juustokastiketta purkista. Jätä reunoille reilusti tilaa taittelua varten. Nosta päälle kaurajauhis-mustapapumuhennosta (älä vedä tässä överiksi, ettei taittelu käy hankalaksi) sekä sipulisiivuja, salaattia ja pilkottua tomaattia. Näiden päälle tulee tortillasipsejä (laitoin viisi per nyytti), ja päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Nosta päälle pieni tortillalätty. Taittele sitten ison lätyn reunat pienen yli vekkitaitoksin (minä sain viimeisestä jo ihan nätin), ja käännä nyytti niin, että taitospuoli tulee alaspäin. Paina kevyesti. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja nosta nyytti varoen taitospuoli alaspäin pannulle. Paista, kunnes taitokset ovat kiinnittyneet ja paistos saanut väriä. Ole tarkkana pannun lämpötilan kanssa, tulee nimittäin herkästi liian kuumat paikat ja liian tummat nyytit. Käännä nyytti ja paista myös toiselta puolelta. Herkuttele lämpimänä.

2 kommenttia: