Jääkaapin vihanneslokero on joskus varsinainen aarreaitta. Aarteista syntyy helposti kasvissosekeitto, mutta pienellä lisäponnistuksella myös mainiot kasvispihvit. Tämänkertaiset pihvit syntyivät porkkanasta, kukkakaalista, juuripersiljasta ja paprikasta. Todennäköisesti seuraavat kasvispihvit ovat jotain ihan muuta!
KASVISPIHVIT (ehkä n. 15 kpl)
3 isoa porkkanaa
muutama iso kukkakaalin nuppu
1 juuripersilja
pätkä paprikaa
pieni sipuli
pieni valkosipulinkynsi
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl hunajaa
100 g ricottajuustoa
1/2 tl juustokuminaa
hyppysellinen chiliä
hyppysellinen savupaprikaa
2 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Raasta porkkanat, kukkakaali ja juuripersilja. Hienonna paprika oikein pieneksi silpuksi, samoin valkosipuli ja sipuli (sen voi kyllä myös raastaa). Sekoita kasvisten joukkoon muut ainekset. Voit halutessasi paistaa koepihvin, jotta selviää pitääkö suolaa tai muita mausteita lisätä. Paista seoksesta pihvejä, muutaman minuutin ajan per puoli. Sekoita seosta paistamisen välillä. Porkkanoista ainakin irtoaa sen verran mehua, että se valahtaa kulhon pohjalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti