keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka mitalikahville

Onnea Tuuli Petäjä! Olympiahopia ei oo ollenkaan häpiä, vaan mielettömän hieno saavutus. Sen tähden kiiruhdin eilen leipomaan mustikkapiirakkaa, jotta saimme juoda kunnon mitalikahvit. Tein mamman marjapiirasta Valion reseptillä, ja hyvää tuli. Niin hyvää, että nyt kun aloin kuvaamaan piirakkaa, oli jäljellä enää rippeet :)

MUSTIKKAPIIRAKKA - MAMMAN MARJAPIIRAS

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja (minulla täysjyvävehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl perunajauhoja)

n. 4 dl tuoreita mustikoita (pakastemarjoja vähemmän)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmuna vaahdottaen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon. Sekoita nopeasti ja levitä pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit. Minä lisään myös perunajauhoja, jos mustikat ovat pakastemustikoita (tai vetisiä tuoreita mustikoita). Levitä seos taikinapohjalle ja ripottele marjat päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes kermaviilitäyte on suunnilleen hyytynyt.

4 kommenttia:

  1. Kaikkien piirakoiden äiti, toimii monella täytteellä ja voi tehdä silloinkin kun sisällä on liian kuuma pohjan kaulimiseen. Itse käytän kermaviilin sijaan turkkilaista jogurttia.

    VastaaPoista
  2. Tulisija mitalista vielä pal-Jon!

    VastaaPoista
  3. Aber was?
    Ota tuostakin nyt selvää:) pitää mennä nukkumaan.

    VastaaPoista
  4. Luimupupu: Mamman marjapiiras ei petä ikinä! Minun suosikkini on vadelma-mustikkayhdistelmä. Minä raastan joskus sitruunankuorta pohjataikinaan.

    Hannele: Tulisijaa on mitalista hankalampi tehdä :) Helpompi on toivoa lisää mitaleita :)) Lauantaina kaikki peukut pystyyn. Uskaltaiskohan valmiiks jo leipoa jotain...?

    VastaaPoista