torstai 30. toukokuuta 2013

Bon Jovin hunajalohi


Hahaa, luulitte varmaan, että itse maailmantähti on Suomen visiitillään ehtinyt kokkailemaan Kotiharmille lohta! Toinen luulo voisi olla, että Kotiharmi on laittanut ruokaa Bon Joville. Valitettavasti laulajatähti oli kuitenkin läsnä vain naamarin (oikeastaan kuuden naamarin) voimalla ja ääni kuului kaiuttimista, kun vietimme rouva H:n ei-polttareita eli naistenpäivää. Olimme vähän kaavailleet menevämme konserttiin, mutta koska se osoittautui kinkkiseksi koko porukalla, keksittiin toinen keino fiilistelyyn. Melkein yhtä onnistunut keikka oli tämä, ellei parempi.

Valmistimme yhdessä illalla ruokaa: hunajalohta. Siitä tuli Bon Jovin hunajalohta. Ja siitä tuli hyvää!

Ohje herkkuun löytyi täältä ja sen toteuttaminen oli helppoa kuin heinänteko. (Tai melominen.)


HUNAJALLA JA BALSAMICOLLA RYYDITETTY UUNILOHI (ohje neljälle)

600-800 g lohta fileenä
suolaa, mustapippuria

2 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl fariinisokeria

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Voit halutessasi leikata lohesta annospalat, mutta leikkaa vain nahkaan saakka, älä kokonaan irti. Nosta lohipala uunivuokaan (tai jos teen ison satsin, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille) ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sekoita hunaja, balsamiviinietikka ja öljy keskenään ja kaada lohen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Nosta kala uuniin ylätasolle ja paista kypsäksi, mutta varo ettei tule ylikypsää ja kuivaa. Alkuperäinen ohje kehottaa paistamaan 7-8 minuuttia, mutta minä olen paistanut n. 400 g painoista (kahden hengen annos) melko paksua lohifilettä viitisentoista minuuttia, jolloin siitä tuli juuri sopivan mehevää. Minä valelin välillä pari kertaa kalaa pohjalle valuneella liemellä, tee sinäkin niin, jos haluat.

Makeanvilakan lohen kumppaniksi sopii hyvin esimerkiksi reilusti valkosipulinen pinaattirisotto (kuvassa) tai vuohenjuustolla gratinoitu parsa.

10 kommenttia:

  1. Tavallaan kätevää, että voi tavata Bon Jovin kaikenikäisenä yhdellä iskulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, todellakin! Meillä oli usean vuosikymmenen Jovit :)

      Poista
  2. Naistenpäivä kuuden BonJovin kanssa on enemmän, mitä nainen voi toivoa! Päivä oli niin ihana ja ikimuistoinen. Kaltaisenne ystävät on siunaus!

    Lohikin oli niin hyvää!

    Rouva H

    VastaaPoista
  3. He-hee!
    Olisi Jon varmasti ilahtunut, jos olis nähny naamarit keikalla. Ja minäkin olisi ilahtunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki iloisia, siinä ollaan jo hyvässä tilanteessa! Iloa oli naamarin takana ja edessä täällä :)

      Poista
  4. Hehee, oli pakko kuunnella runaway pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
  5. mä taas tapasin jon bon jovin kokin tampereen kauppahallissa food is art päivillä sekä perjantaina että lauantaina, ei sekään ollut itse bon jovi mutta läheltä liippasi. näin mitä söivät lauantaina ja sain mahdollisuuden jutustella sen kokin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho! Tuo on melkein kuin olisit tavannut itse bonjovin!! Kai sää kysyit bonjovin lempiruuan?!?

      Poista