sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Koreajauheliha

Jauhelihan monet kasvot olivat jälleen erään arki-illan nälän hetkellä hakusalla. Makaronilaatikon, jauhelihakastikkeet tai lihapullien sijaan teimme joutuisan korealaistyyppisen aterian. Koska ruoka oli nopea ja maukas, päätyy se lautasillemme toistekin.

Alkuperäinen ohje on täällä.

Jos tarjoilet ruuan riisin kera, laitan ensimmäiseksi riisi muhimaan ja ryhdy sitten jauhelihan laittoon. Me söimme ruuan pelkästään riisin ja sipulin kera, mutta kaikkea tätä olisi kätevä ja mukava joskus kääräistä salaatinlehtien mutkaan ja nauttia ikäänkuin pikkunaposteltavana.


JAUHELIHAA KOREALAISITTAIN

400 g naudanjauhelihaa
n. 1 dl ruskeaa sokeria (laitoin hitusen vajaan desilitran)
n. 0,75 dl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
3 reilunkokoista valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria
muutamia kevätsipulinvarsia (minä laitoin n. 5 cm:n pätkän purjoa, koska kevätsipulia ei ollut)

Paista jauheliha ja valkosipuli seesamiöljytilkassa. Lisää sokeri, soijakastike, suolaa, pippuria, inkivääri sekä chiliä. Sekoita hyvin ja anna muhia muutaman minuutin ajan.

Ripotte tarjoiluvaiheessa päälle kevätsipulisilppua (tai purjosiivuja).

4 kommenttia:

  1. Varmasti tykkäisi. Ehkä jopa lapseni söisivät miedolla chilillä...ja eikös tästä tykkää muodotkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ihan vaan muotojen vuoksi testaamaan tämä :)

      Poista
    2. Nanna, ihan sama tuli mulle mieleen myös :). Tämä resepti saattaisi olla jopa kilpailukykyinen lasten suosikille, "isin jauhelihalle", joka maustetaan jeeralla, valkosipulilla, suolalla ja sinappijauheella.

      Kiitos Kotiharmi reseptistä, saa nähdä tuleekö tästä meidän perheen "äitin jauheliha" :)

      Poista
    3. Ole hyvä Marja! Peukut pystyyn, että pääset suosikiksi :)

      Poista