sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Mitä on possulla taskussa?

Siellähän voi olla vaikka mitä, itse kunkin lempiaineksia!


Me ostimme kaupasta porsaan ulkofilettä tietämättä vielä, mikä ruokalaji siitä syntyy. Jostain sitten tuli idea täytetyistä porsaanfileistä. Minä laitoin possun taskuihin sitä mitä kaapista löytyi eli sipulia, valkosipulia ja paprikaa sekä palan Västerbotten-juustoa. Näistä satunnaisista aineksista tuli porsaanlihalle hyvä makupari.

Ruoka sopii tarjottavaksi vaikkapa arki-illan vieraillekin, sillä taskut voi tehdä paistamista vaille valmiiksi jo edellisenä iltana ja paistaa pikaisesti, kun vieraat ovat tulossa.


TÄYTETYT PORSAANPIHVIT (n. 10 kpl)

n. 700 g porsaan ulkofilettä
suolaa, mustapippuria

noin puolikas isosta paprikasta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 tl hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
vahvaa kovaa juustoa (meillä siis Västerbotten)

2 dl ruokakermaa
1 tl dijonsinappia
ripaus suolaa


Leikkaa porsaan ulkofilee ohuehkoiksi viipaleiksi, suunnilleen alle sentin paksuisiksi. Nuiji ne ohuemmiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria ja jätä odottamaan, kunnes teet täytteen.

Kuutioi paprika ihan pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli. Hienonna myös valkosipuli. Paista paprika- ja sipulisilppua öljyssä tai voissa pannulla reippaalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Väriäkin saa tulla. Lisää pannulle valkosipulisilppu sekä mausteet ja anna hautua hetki. Sekoittele nyt koko ajan. Nosta pannu liedeltä. Jos teet possutaskut valmiiksi jo ruokailua edeltävänä päivänä, jäähdytä täyte kokonaan ennen kuin alat täyttää sillä possutaskuja.

Jaa täyte possupihvien päälle (toiseen päähän) ja nosta jokaisen kasan päälle palanen juustoa. Kiinnitä taskut molemmilta sivuilta hammastikuilla, jottei täyte pääse karkaamaan paistovaiheessa.

Paista lihoihin pannulla molemmin puolin kaunis pintaväri. Paistamiseen voi käyttää esim. nestemäistä margariinia tai voita, kukin makunsa mukaan. Liha on niin ohueksi nuijittua, että se kypsyy jo tässä vaiheessa. Jos haluat mukaan lisää makua, laita pannuun lihojen paistovaiheessa kullekin ruokailijalle 1-2 kokonaista kuorittua valkosipulinkynttä paistumaan. Paista lihat kahdessa erässä. Kun on valmista, asettele kaikki lihataskut pannulle ja kaada sekaan ruokakerma ja lisää myös sinappi ja suolaa. Anna kerman kiehua muutaman minuutin ajan. Nosta possutaskut pois kermasta ja poista niistä tikut. Tarkista kastikkeen maku ja nosta lihat takaisin kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti