maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen suklaamoussetarjoilu

Tänään, kun kaupat ovat taas auki, kannattaa kipaista ostoksille: suklaamunia, suklaata, kananmunia ja kuohukermaa. Voin luvata, että pieni kauppareissu tuo jälkiruokapöydässä suuren ilon!

Kodin kuvalehden numerossa 7 / 2015 oli niin suloinen jälkkäri-idea, etten malttanut olla sitä toteuttamatta. Perjantaina tein sitä suklaamuniin, ja sunnuntaina pursotin moussea pieniin espressokuppeihin. Hyvää ja kaunista myös niin.


SUKLAAMOUSSE SUKLAAMUNISSA
(ohjeen mukaan 6 annosta, meillä riitti ainakin kymmeneen)

100 g tummaa suklaata (70-prosenttista)
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
hyppysellinen sormisuolaa
2 dl kuohukermaa

6 suklaamunaa

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset munista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vaahdota kerma (samoilla vatkaimen terillä, välillä pesemättä, onnistuu hyvin).

Sekoita keltuaiset sulatettuun suklaaseen hyvin voimakkaasti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon hippunen suolaa.

Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto suklaa-keltuaisseokseen, aluksi lusikallinen kerrallaan, varovasti sekoitellen (lastalla nostellen). Jos sekoitat liian vauhdikkaasti, vaahdot laskeutuvat, eikä moussesta tule ilmavaa. Kun seos on hyvin sekoittunutta ja tasaisen väristä, laita se pursotinpussiin tai muovipussiin, ja nosta pussi noin tunniksi jääkaappiin.

Jos pursotat suklaamoussen suklaamuniin, leikkaa varovasti munista "hattu" pois kuuman veitsen avulla ja poista yllätyslelu sisältä. Laita suklaamuna munakuppiin ja pursota sisälle moussea (jos käytät muovipussia, leikkaat sen yhdestä kulmasta auki ja pursotat sieltä). Koristele mieleiselläsi tavalla, esim. pääsiäiskarkeilla.

2 kommenttia:

  1. Minä väkersin viime pääsiäisenä kindereihin sitruunapossetit. Hyvää oli, mutta kaikki valittivat, että aivan liian pieni muna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä löytyy suuremmat munat?? Meidänkin piti pursottaa muniin uusintatööttäykset, kun tuo satsi hotkaistiin niin joutuin ja teki mieli lisää :)

      Poista