maanantai 22. helmikuuta 2016

Omenainen curry-broilerkeitto

Tykkään valkosipulista paljon ja käytän sitä ruuanlaitossa paljon. Kun valmistin omenaista broiler-kookoskeittoa, piti minun kovasti pidätellä itseäni, etten olisi laittanut sekaan valkosipulia. Kerran jo tarrasin siihen kiinni, mutta päästin hetken pohdinnan jälkeen irti. Ajattelin, että lisään sitä hippusen vielä ihan lopussa, jos siltä tuntuu. Ei tuntunut. Keitosta tuli ihan mahdottoman hyvää ilman valkosipulia(kin), enkä kaivannut sen makua yhtään. Se olisi voinut tässä jopa riitaantua omenan maun kanssa. Nyt keitossa oli lempeää ja vahvaa makua sopivassa suhteessa. Hyvä keitto! Ja nopea tehdä.

Ohje oli Maku-lehdessä 2/2010 (löytyy myös netistä). Muokkasin reseptiä vähän: lisäsin raaka-ainelistaan tuoretta inkivääriä ja sitruunamehua, ja vähensin kookosmaidon määrää. Heitin sekaan myös edelliseltä päivältä yli jäänyttä keitettyä basmatiriisiä.


OMENAINEN CURRY-BROILERKEITTO (4 annosta)

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 omena
puolikas suippopaprika
1 tl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 rkl curryjauhetta
n. 250 g broileria (valmiina suikaleina tai itse fileestä suikaloiden)
1 prk tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
n. 3 dl vettä
3 tl kasvisliemijauhetta
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1-2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl (eilistä) keitettyä basmati- tai jasmiiniriisiä
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
tarvittaessa vielä hippunen suolaa

Kuori ja silppua sipuli. Kuori omena, halkaise se, poista siemenkota ja kuutioi omena ihan pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprikanpuolikas. Kuori palanen inkivääriä ja hienonna se.

Kuumenna kattilassa öljyä ja paista sipulia, omenaa, inkivääriä, paprikaa ja currya muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää kattilaan broilersuikaleet, tomaattimurska, vesi, kookosmaito ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna keiton kiehua 5-10 minuuttia (kunnes broilersuikaleet ovat kypsiä). Lisää sitten keittoon keitetty riisi ja lehtipersilja-/korianterisilppu, ja kiehauta keitto nopeasti.

4 kommenttia:

  1. Onkin ollut vajetta kivoille ja helpoille keittoresepteille! Kiitti tästä siis, pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä, Virpi! Sitten vaan sopan keittoon :) Tää oli niin hyvää!

      Poista
  2. Mulla on vähän samanlainen suhde valkosipuliin. Kovin vaikea olla laittamatta sitä kaikkeen :D Herkullisen oloinen soppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus täytyy vaan olla kovana ja pitää valakolööki pois sopasta :) Ja silti tulee hyvää!

      Poista