tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kampasimpukoita ja chorizoa

Maailma on pullollaan mahtavia makuyhdistelmiä, ja kampasimpukat ja chorizomakkara ovat yksi niistä. Kampasimpukoiden lempeä ja merellinen maku saa reippautta voimakkaasta makkarasta, ja valkosipuli ja rosmariini täydentävät makuja mukavasti. Aika vähällä vaivalla tästä yhdistelmästä saa mainion lisän tapaspöytään (lisää ideoita löytyy vaikkapa Kotiharmilan aiemmista tapaspostauksista) tai hyvän alkupalan aterialle.

Tähän reseptiin ei tarvita tarkkoja määriä aineksista. Riittää, että on pari-kolme kampasimpukkaa per syöjä (määrä riippuu siitä, miten paljon on muuta tarjottavaa) ja muutama siivu chorizoa per kampasimpukka.KAMPASIMPUKOITA JA CHORIZOA

kampasimpukoita
chorizomakkaraa
valkosipulinkynsi tai kaksi
hiukan tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä

Sulata kampasimpukat ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Leikkaa chorizomakkarasta noin puolen sentin paksuisia siivuja. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista makkarasiivut rapsakoiksi molemmin puolin yhdessä valkosipulinkynnen ja rosmariinin kanssa. Nosta makkarat pois pannulta talouspaperin päälle (ylimääräinen rasva imeytyy paperiin).

Paista pannulle jääneessä öljyssä kampasimpukat (myös valkosipulinkynnen ja rosmariinit voi jättää pannulle). Meillä oli nyt varsin kookkaita kampasimpukoita, joita paistettiin reilun minuutin ajan kummaltakin puolelta. Kampasimpukoita ei saa paistaa läpikypsiksi, koska silloin niiden koostumus muuttuu epämieluisan kumiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti