keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Munakoisoa ja pastaa

Munakoisoa ja pastaa - yksinkertainen ruoan nimi, mutta maussa monipuolisuutta. Munakoiso on nimittäin siitä kiva raaka-aine, että se imee itseensä hyvin makuja. Tässä pastaruoassa makua antoivat mm. tomaatit ja yrtit - ja munakoison paistaminen kunnolla, jotta se osittain ruskistui.


MUNAKOISOA PASTAN KAVERIKSI (riittää 3-4 annokseen)

reilu 200 g munakoisoa kuutioituna
n. 0,5 dl öljyä
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
15 kirsikkatomaattia
5-6 puolikuivattua (aurinkokuivattua) tomaattia
n. 1 tl suolaa
mustapippuria ja chilihiutaleita
2 rkl kapriksia
kourallinen yrttejä (esim. basilikaa ja lehtipersiljaa, minttukin sopisi)
n. 4 rkl pastan keitinvettä
muutama ruokalusikallinen raastettua parmesaania
1 kevätsipuli

Leikkaa munakoiso noin 1 - 2 cm:n kuutioiksi. Joukossa saa olla isompiakin kuutioita, niin kaikki eivät mene kypsennyksessä ihan muhjuksi. Kuumenna paistinpannulla öljyä (älä laita heti kaikkea) ja nosta munakoisot paistumaan. Anna niiden paistua ensin muutaman minuutin ajan sekoittelematta, jotta paloihin tulee vähän paistopintaa ja makua. Sekoita välillä ja anna taas paistua hetki sekoittelematta. Tässä vaiheessa ehdit samalla kuoria ja silputa sipulin ja valkosipulinkynnet, ja laittaa pastaveden kiehumaan. Kun munakoisot ovat saaneet hyvin väriä ja pehmenneet, lisää pannulle sipuli ja valkosipuli. Laita myös pasta jo kiehumaan. Paista nyt lempeämmällä lämmöllä eli kuullota sipuleita pehmeämmiksi. Puolita tomaatit ja leikkaa puolikuivattuja tomaatteja vähän pienemmiksi, ja lisää kaikki pannulle. Anna taas paistua välillä sekoitellen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilirouheella. Anna paistoksen kypsyä lempeällä lämmöllä sen aikaa, kun pasta kypsyy. Kun pasta alkaa olla kypsää, lisää paistinpanulle muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä, juustoraaste, kaprikset, siivutettu kevätsipuli sekä silputut yrtit, ja sekoita hyvin.


Kaada pastasta vesi pois ja yhdistä pasta ja munakoisoseos. Sekoita ja lisää hippunen suolaa, jos tuntuu tarvitsevan.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen pasta! Olen itse löytänyt munakoison kunnolla vasta viimeisen vuoden aikana, vaikka olen aina sitä syönytkin. Nyt on näkynyt ihan hurjasti reseptejä, joita pitäisi päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi - pasta myös maistui ihanalle! Meillä alkoi munakoisoaikakausi joskus kauan sitten, kun löysin marinoitujen munakoisojen reseptin. Siitä eteenpäin munakoisoa on syöty eri muodoissaan niin pääruokana kuin lisäkkeenäkin.

      Poista