torstai 13. lokakuuta 2016

Härkis-kaalipata (vähän ruma, mutta paljon hyvä)

Kun näitä lihaproteiininkorvikkeita on lähdetty kokkeilemaan oikein urakalla, niin testattiin sitten myös Härkis. Se on mm. härkäpavuista valmistettu murumainen tuote, joka näyttää (ja tuntuu) paistetulta jauhelihalta. Erään viikonlopun ruokasuunnitelmissa oli tehdä kaalipataa punakaalista, jota oli vielä hyvänkokoinen köntti jääkaapissa, ja Härkis sopi siihen ajatukseen hyvin.

Härkiksen käyttö oli helppoa, sillä se on sellaisenaan valmis käytettäväksi. Sekä koostumuksensa että makunsa puolesta se sopi kaalipataan erittäin hyvin. Härkistä tulee ihan varmasti ostettua uudemman kerran.

Kaalipata ei ole kuvauksellista, mutta punakaalipata se vasta kumman näköistä olikin! Meinasin nimetä tämän halloweenkaalipadaksi. Maussa ei ollut moittimista, joten käytä vaan punakaalta, jos sitä sattuu sinulla olemaan. Minä laitoin lisäksi palan savoijinkaalta, kun se pyöri vihanneslaatikossa niin toiveikkaana päästä mukaan. Yleensä käytän kaalipadassa ohrahelmiä tai -ryynejä, mutta ne olivat loppu ja laitoin kauraryynejä (ei hiutaleita). Valitse sinä suosikkisi - tai sitä, mitä kaapissa on.


(PUNA)KAALIPATA HÄRKIKSELLÄ

0,75 dl kauraryynejä (tai ohraryynejä, tai riisiä)
n. 3 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta

n. 700 g (puna)kaalta
1 sipuli
3 porkkanaa
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
2 rkl siirappia
1 tl rouhittua maustepippuria
n. 1 tl suolaa
1-2 dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Laita kauraryynit kiehumaan kasvisliemeen. Kypsennä niitä sen aikaa kun saat muut hommat tehtyä. Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Paista ainakin osa kaalisuikaleista kuumalla pannulla öljyssä. Tulee makua ja kypsyminenkin ehkä vähän nopeutuu. Kuori porkkanat ja siivuta ne ohuiksi kiekoiksi. Avaa Härkis-paketti.

Sekoita kaikki kaalipadan ainekset uunivuoassa - myös kauraryynien (tai ohran tai riisin) keittoliemi. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 1,5 tuntia (tai pidempään matalammalla lämmöllä, jos haluat oikein unelmanpehmeää kaalipataa). Voit laittaa padan päälle kannen tai foliota jossain vaiheessa kypsenystä, jos näyttää, että pinta ruskistuu liikaa. Vaikka kaalipadassa ruskistunut pinta on pelkästään herkkua!

6 kommenttia:

  1. Minä kovasti olisin halunnut tykätä Härkiksestä, mutta ensikokeilu ei kyllä onnistunut. Laitoimme sitä jonkunlaisten pitaleipien täytteeksi (nekään eivät perhanat suostuneet pullistumaan) ja Härkis oli melkoisen tunkkaista :( Varmaan johtui huonosta maustamisestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kurja, jos jonkun tuotteen kanssa menee heti ensikokeilulta sukset ristiin. Meinaatko antaa Härkikselle vielä uuden mahdollisuuden?

      Poista
    2. En ole ihan varma, näin nimittäin koko viime yön unta, jossa sekä kävelin caminoa, että kokkasin Härkistä:D Ei oikein kumpikaan onnistunut...:D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Odottelen kovasti, että Härkistä aletaan valmistaa ohratta, jolloin voin myös itse alkaa käyttää sitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa se ohrattomuus toteutuisi pian, niin pääsisit testaamaan, sopiiko Härkis sinun makumaailmaasi!

      Poista