Vaihtelun vuoksi halusin tortillojen täytteeksi kalaa ja sepä olikin hyvä valinta. Paneroidut, kevyesti maustetut kalapalat olivat tomaattisalsan ja guacamolen kanssa täydellinen täyte tortillan välissä. Tätä tehdään meillä taatusti toistekin.
TOMAATTI-ANANASSALSA
hiukan öljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
2 anannasrengasta pieneksi silputtuna
250 g (kirsikka)tomaatteja pieniksi kuutioituna
1 tl hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa
hiukan suolaa
n. 1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna pikkukattilan pohjalla vähän öljyä ja paista sipuleita siinä juustokuminan ja korianterin kanssa, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää kattilaan muut aineet ja anna salsan porista kymmenisen minuuttia. Tomaatit alkavat pehmetä ja seoksesta tulee kastikemainen. Maista vielä, ja lisää tarvittaessa suolaa / makeutta / happoa (=etikkaa). Nosta jäähtymään.
KALAPALAT MEKSIKOLAISITTAIN
n. 500 g kuhaa fileinä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 kananmuna
n. 1 dl korppujauhoja
1 tl jauhettua korianteria (siemeniä siis)
1 tl juustokuminaa
n. 1/2 tl suolaa
Leikkaa kala reiluiksi suupaloiksi (ja muista poistaa keskiruoto fileistä). Riko kananmuna yhteen kulhoon, ja sekoita toisessa kulhossa korppujauhot ja mausteet. Pyöräytä kalapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoseoksessa. Paista palat pannulla öljyssä / voissa kypsiksi.
Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti