keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Lämpöä linssisosekeitosta

Linssit ovat kyllä mainio aines! Ne sopivat vahvistamaan salaatteja ja keittoja, ja toimivat hyvin lisukkeena lihalle ja kalalle. Tämänkertainen keitto rakentuu lähes pelkästään linssien varaan, ja porkkanat ja sipulit ovat vain lisukkeena. Potkua ja makuja keitto saa punaisesta currytahnasta sekä kookoskermasta. Kuulostaako pikasopalta? Kyllä vain, sitä se on. Valmistuu arkipäivänä tulojen ja menojen välissä ihan suitsaitsukkelaan, kokeile vaikka!


LINSSISOSEKEITTO (4 annosta)

1 prk tomaattimurskaa
2 purkillista vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 pientä porkkanaa
sormenpään kokoinen pala inkivääriä
1-2 tl punaista currytahnaa (makumieltymyksen mukaan, koska tästä tulee potkua keittoon)
2 dl punaisia linssejä
50 g tiivistettyä kookoskermaa (meillä oli GoTan-merkkistä, mutta voit käyttää mitä tahansa kookoskermaa 1/2 - 1 dl)
1 tl hunajaa (jos maku tarvitsee pyöristelyä)
ripaus suolaa, tiraus sitruunamehua, hippunen chilihiutaleita (jos tuntuu tarvitsevan)

Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan ja käännä hella päälle. Heitä sekaan kasvisliemijauhetta sekä kasvikset kuorittuna ja rouheasti pilkottuna. Mausta currytahnalla ja jätä kiehumaan. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan noin kymmenen minuutin kuluttua. Kun porkkanapalat ovat kypsyneet (mitä pienemmäksi leikkaat ne, sitä nopeammin tietysti kypsyvät eli jos on hoppuhoppuhoppu, niin raasta vaikka porkkanat!) ja linssit ovat pehmenneet, heitä mukaan kookoskerma ja soseuta keitto. Ryhdy sitten maistamaan ja lisäämään hunajaa / sitruunamehua / suolaa / chilihiutaleita makumieltymystesi mukaan. Minä lisäsin noita kaikkia pikkuisen, kunnes maku oli mieluisa.

Ja tällä lähtee näläkä ja pysyy kotvan poissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti