tiistai 12. maaliskuuta 2019

Kevätaurinko salaattilautasella

Keltainen ei ole vaatteissa minun värini, mutta ruuassa sanon sille "kyllä!". Nyt keltainen paprika ja appelsiini ilahduttivat lounassalaattiannosta ja toivat valoa viikonlopun pyrypäivään. Melkein kuin olisi kuitenkin aurinko paistanut. Ruokaisuutta salaattiin toi paistettu lohi, joka sai makua Ponzu-soijakastikkeesta (joka on sitruksinen soijakastike). Yksinkertaista ja tosi maukasta, ja sopi todella hyvin sitruunalla maustetun cousousin ja appelsiinisen salaatinkastikkeen kanssa.


LOHISALAATTI

2 dl couscousia + 2 dl kiehuvaa vettä + 1 tl kasvisliemijauhetta
hiukan raastettua sitruunankuorta ja vähän sitruunamehua
loraus oliiviöljyä

palanen lohta
muutama ruokalusikallinen Ponzu-kastiketta

vihreitä pitkiä papuja
1 valkosipulinkynsi
loraus Ponzua

vihreää salaattia
keltaista paprikaa
appelsiinia fileoituna (kuori appelsiini veitsellä niin, että kaikki valkoinenkin kuoriosa lähtee pois, ja sitten leikkaa appelsiinilohkot pois niin, ettei kalvoja tule mukaan)
kurkkua

Kastike:
Purista fileoidusta appelsiinirungosta mehu pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon hiukan (sherry)viinietikkaa, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä hiukan oliiviöljyä. Sekoita kunnolla.


Laita couscous kulhoon, sekoita joukkoon kasvisliemijauhe ja kaada kuumaa vettä päälle. Sekoita nopeasti ja laita päälle tiivis kansi tai kelmua. Anna hautua, kunnes muuten alkaa olla valmista. Sekoita turvonneeseen couscousiin sitruunankuorta ja sitruunamehua sekä vähän öljyä. Maista ja ripsauta suolaa, jos haluat.

Kuumenna paistinpannulla öljyä ja nosta kalapala pannulle nahkapuoli alaspäin. Anna kalan paistua aika reippaalla lämmöllä muutaman minuutin ajan, riippuen toki kalafileen paksuudesta. Meillä oli ohut pyrstöpala, joka paistui näin ehkä 3-4 minuuttia. Käännä sitten kala, paista vielä pari minuuttia ja lorauta sitten Ponzua pannulle. Käännä levyltä minuutin kuluttua lämpö pois päältä ja anna kalan maustua ja kypsyä vielä hetki.

Samalla, kun lohi paistuu, paista toisella pannulla papuja. Paista niitä öljyssä, kunnes ne saavat vähän väriäkin, lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi ja paista sekoitellen vielä minuutin verran, ja lisää tännekin hiukan Ponzua lopuksi.

Lado lautasille tai salaattivadille vihreää salaattia mielihalujesi mukaan ja täydennä annosta maustetulla couscousilla, paprikalla, appelsiinilla, pavuilla ja lohella. Lorauttele lopuksi päälle appelsiinikastiketta. Sitten suu auki ja syömään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti