torstai 11. huhtikuuta 2019

Kalaa, perunoita, kukkakaalta ja kastiketta

Päivänä muutamana käytiin Kokkeillaan-keittiössä keskustelua:
- Syömään!
- Ootko lokannu?
- En aatellu, ala nyt ottamaan.
- Lokkaa ihimeessä!
- Ei ku nyt syyvvään. Mitä tästä muka kirjoittas, on niin epämäärästä... Kirjotanko, että syötiin tämmöstä?
- Niin ne ruokabloggarit kuulemma tekkee.


No, koska olen olevinani ruokabloggari, niin pitänee sitten raportoida. Syötiin siis pannulla paistettua kuhaa, yrttistä sitruunakermakastiketta, lohkoperunoita ja kokonaisena kypsennetty kukkakaali. Ja parsaa! Hirveän hyviä makuja!


Ensimmäiseksi tuikkasin uuniin kokonaisen kukkakaalin:
- reilun nyrkin kokoinen kukkakaali
- n. 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 tl dukkah-maustesekoitusta
- puolikas valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
Sekoita mausteet ja raastettu/puristettu valkosipulinkynsi öljyyn ja levitä tahna kokonaisen kukkakaalin päälle. Nosta uunivuokaan/pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin verran (riippuu kaalin koosta, kuinka pitkään kestää). Valelin kukkakaalin päälle vielä paiston aikana kerran hiukan oliiviöljyä.


Perunat pesin huolella, lohkoin neljään osaan ja lorautin lohkojen päälle öljyä ja ripautin sekaan suolaa, mustapippuria ja kuivattua rosmariinia. Nostin perunat samaan uunivuokaan kukkakaalin kanssa ja annoin ajan tehdä tehtävänsä. Kypsyivät jotakuinkin samanaikaisesti.

Seuraavaksi tartuin parsoihin. Napsaisin niistä pätkän pois tyvipäästä ja laitoin pötkylät pannulle öljyyn paistumaan. Ohuet parsat paistuivat noin kymmenessä minuutissa (välillä käännellen) kypsiksi. Päälle ripsautin hitusen suolaa ja puristin tilkkasen sitruunamehua. Sitten nostin parsat lautaselle odottelemaan ja raastoin (ei kun Armastus raastoi, en ota tästä kunniaa itselleni) niiden päälle pecorinojuustoa.

Kun uunissa alkoi olla kypsää, paistoin kalafileet nopeasti molemmin puolin pannulla ja nostin ne lautaselle odottamaan kastiketta:
- 1/4 sipuli oikein hienoksi silputtuna
- 2 dl kuohukermaa
- puolikaan sitruunan mehu
- pieni kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna (basilikaa, minttua, lehtipersiljaa)
- suolaa ja mustapippuria
Kuullota sipulia paistinpannulla (siinä samalla, jossa paistoit kalat) hetken aikaa ja lisää pannulle kerma. Anna kiehua reippaasti, kunnes alkaa hieman saeta. Lisää joukkoon sitruunanmehua (maun mukaan) ja yrtit. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kalafileet kastikepannuun.

Kukkakaalista tuli  niin hyvää, että siitä ei jäänyt jäljelle edes rippeita. Jos jostain tässä ateriassa innostut, niin innostu ainakin tästä kukkakaalista! Kastikekin oli aika mukiinmenevää, suorastaan hyvää, joten ei ole pahitteeksi innostua siitäkään. Eikä parsasta, siitä on helppo innostua aina! Minusta parsa on parempaa paistettuna/grillattuna kuin keitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti